27.03.2016, 11:34 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Revanche til Palmeiras

Et 0-2 nederlag i den sidste puljekamp betyder at FCM U18 er færdige ved Torneo Bellinzona

Drømmen om at gentage sidste års turneringssejr bristede lørdag aften for FCM U18, da holdet tabte den sidste puljekamp til Palmeiras.

Brasilianerne fik dermed revanche for nederlaget ved Copa Chivas, og det var svært at pille ved sydamerikanernes sejr.

Palmeiras spillerne gik på banen vel vidende at holdet skulle vinde for at gå videre, og det var tydeligt, at de var topmotiverede. Brasilianerne var konstant i bevægelse og flyttede bolden hurtigt, og FCM U18 havde svært ved at få deres eget spil i gang.

- Vi forsøgte at stå kompakt, men de var dygtige til at få spillet bolden rundt om os. Offensivt har vi det også svært, og vi smed bolden alt for hurtigt væk. Det virkede som om vi ikke helt havde kræfterne, og vi var hele tiden et skridt bagefter, erkendte Kenneth Andersen.

Opgaven blev heller ikke nemmere af at Malte Jürgensen måtte udgå med en skade allerede efter syv minutter, men stik imod spilfordelingen, fik FCM U18 alligevel to chancer for at bringe sig i front. Det skete på to gode omstillingsmuligheder til Mikael Anderson.

De blev desværre ikke udnyttet, og i halvlegens overtid slog Palmeiras i stedet til. Bolden blev ført op i FCM’s højreside, og da FCM-forsvarerne trak ud mod truslen, blev bolden fikst trillet på tværs af feltkanten, hvor en Palmeiras-spiller klaskede kuglen i nettet.

I pausen måtte Gloire lade sig udskifte med hvad der lignede en muskelskade i låret. I hans sted kom Aziz ind, og så gik FCM over til at spille med to deciderede angribere.

Det ændrede dog ikke ved at det var Palmeiras der havde vind i sejlene, og midtvejs i anden halvleg satte brasilianerne trumf på med scoringen til 2-0. Det skete efter en omstilling som FCM’erne nok burde have afværget – det skete ikke, og til sidst måtte Oliver Ottesen værge for sig med en god fodparade.

Desværre lykkedes det ikke keeperen at få taget kraften helt ud af afslutningen, og så kunne Ottesen forstenet se på, mens bolden sløvt beskrev en halvcirkel i græsset, for til sidst at rotere ind ved den ene stolpe.

FCM-spillerne kæmpede det bedste de havde lært, men måtte sande at muligheden var forpasset. Med 2-0 sejren går Palmeiras videre til semifinalerne med FC Krasnodar, mens FCM må tage til takke med en placeringskamp om syvendepladsen. Den kamp spilles søndag aften kl. 19 og modstanderen er italienske Torino.

- Palmeiras-sejr er fortjent nok. Vi forsøger at bringe ny energi ind i holdet i pausen, men det var tydeligt at se, at tanken var ved at være tom, som kampen skred frem. Spillerne skal dog have den ros, at ingen slog op i banen, udtalte Kenneth Andersen efter nederlaget.

FC Midtjylland - Palmeiras SE 0-2 (0-1)
30+ 0-1 Palmeiras
43’ 0-2 Palmeiras

Start-11: Oliver Ottesen – Malte Jürgensen (7’ Mathias Nors), Kristian Dirks Riis, Andreas Murbeck, Japhet Sery Larsen – Frank Ogochokwu, Gloire Rutikanga (31’ Aziz Essaisi), Mads Olsen (46’ Mads Carlson) – Nikolaj Kirk (40’ Christian Tue Jensen), Mikael Anderson, Samson Onomigho