22.02.2019, 10:08 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Så går det løs igen for U17

Tre måneders ligapause slutter på lørdag, når U17-ulvene tager imod FC Nordsjællands talenter.

FCM U17 har sporet sig ind på ligapremieren med træningskampe mod AGF (3-1), Esbjerg (1-2), Malmö (4-1) og Brøndby (3-0) og cheftræner Henrik Jensen siger, at holdet står godt rustet til forårets kampe:

- Altså, mavefornemmelsen er god. Vi har haft en lang opstart, hvor vi har kunnet træne alle dele af spillet, og jeg synes vi har rykket os som hold hen over vinteren. Vi er blevet matchet godt, og har leveret gode resultater mod kvalitetsmodstandere i træningskampene, så vi er der, hvor vi skal være, fortæller Jensen.

Det bliver der givetvis også brug for mod FC Nordsjælland, der indtager en tredjeplads i tabellen, tre point foran FCM - dog for en kamp mere end ulvene. Farumklubben kan mønstre U17 Ligaens stærkeste forsvar, målt på antal indkasserede mål (13) og er samtidig ligaens næstmest scorende mandskab (30 mål), så det er en afbalanceret modstander, FCM U17 skal op imod.

Skulderklap til U17-profiler
Hos FCM U17 er tre spillere – Mads Hansen, Frederik Christensen og Aral Simsir – over vinterpausen blevet forfremmet til at træne med U19. Om den beslutning udtaler Henrik Jensen:

- Vores fremmeste mål er at udvikle spillerne til det næste niveau, så det er et led i den udvikling og naturligvis også et skulderklap til de tre spillere, på samme måde som det er en anerkendelse af Tobias Damtoft, at han var med i truppen til onsdagens Youth League-kamp fortæller Henrik Jensen, der fortsat råder over de pågældende spillere til kampene i U17 Ligaen.

Hos FCM testes to spillere op til kampstart – Kristoffer Lund Hansen og Mikkel Christensen. Sidstnævnte er tilbage på træningsbanen efter små ni måneder på sidelinjen oven på et grimt brud på anklen. Ingen af de to hold har spillere i karantæne til opgøret, der fløjtes i gang lørdag kl. 15.15.