22.10.2016, 20:46 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Rasmus Thomsen

Sejr sendte FCM U19 til tops i tabellen

FC Midtjylland er fortsat ubesejret i U19-ligaen og kunne med dagens sejr over AaB lægge sig i front i tabellen

FCM U19 nyder godt af succes i øjeblikket – både på europæisk og nationalt niveau. Dagens udfordring stod på udebaneopgør og nordjyder, og her nåede ulve-succesen at blegne for en stund. Selvom det var FCM, der satte sig på kampen, var AaB de første til at markere sig på måltavlen.

Efter 25 minutter på grønsværen lykkedes AaB med et opspil i venstre side, hvor ulvene ikke formåede at gøre duellerne færdige. AaB’s Mads Stefansen trak ind i banen og knaldede med venstrebenet bolden over i det lange hjørne. Et flot mål af nordjyden og 1-0 til værterne.

Tålmodighed og ro lønnede sig
Dette skød dog ikke midtjyderne i sænk. FCM bevarede roen og efter fem minutter var der udlignet. En bold sendt fra defensiven af Andreas Murbeck, op igennem rækkerne til Victor Torp som med en flot vending leverede den til Sebastian Buch i front. Angriberen svigtede ikke og gjorde det til 1-1. FCM U19-træner Kenneth Andersen roste efter kampen spillernes fokus og momentum.

- Vi sad på kampen fra start og kontrollerede også de første tyve minutter. Dog udnyttede vi ikke vores chancer, samtidig med at AaB kom til muligheder. De havde blandt andet et forsøg på overliggeren samt en friløber, som Raahauge tog sig af. Alt sammen noget der skete lige op til deres føringsmål, sagde Kenneth Andersen og tilføjede:

- Med manglende skarphed og nede med 1-0 kan man hurtig blive rystet, men det gjorde drengene ikke. De arbejdede stille og roligt videre, og det lønnede sig.

FCM i kontrol
I anden halvleg fortsatte ulvene det gode spil. FCM holdte nordjyderne fra mulighederne, som de kom til i første halvleg. I det 56’ minut mislykkedes Nikolaj Kirk med et gennembrud, men fik fat i bolden igen. Han tog en dribletur i feltet og lagde den på tværs til Samson Onomigho, som scorede til 2-1, hvilket forblev kampens resultat.  

- Jeg er meget tilfreds med præstationen i dag og måden drengene greb kampen an på. Vi kontrollerede det meste af kampen, var dygtige og varierende på bolden og det gav en velfortjent sejr, sagde Kenneth Andersen.

Næste gang FCM U19 skal i aktion er den 29. oktober klokken 15.15, hvor de møder FC Nordsjælland på hjemmebane.

AaB U19 – FCM U19 1-2 (1-1)
28’ 1-0 Mads Stefansen
31’ 1-1 Sebastian Buch (assist Victor Torp)
56’ 1-2 Samson Onomigho (assist Nikolaj Kirk)

Opstilling: Andreas Raahauge, Malte Jürgensen, Andreas Murbeck, Gustav Kjeldsen, Andreas Poulsen, Victor Torp, Frank Onyeka(82’ Nicolai Damkjær), Nikolaj Kirk(76’ Mads Olsen), Mads Vang, Sebastian Buch, Samson Onomigho(67’ Aziz Essaisi)