19.10.2018, 08:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Skiftedag i Vejle

Claus Therkildsen er ny mand i trænersædet, når FCM U19 lørdag forsøger at konsolidere førstepladsen i U19 Ligaen

Tre uger er der gået siden FCM U19’s sidst var i aktion i U19 Ligaen. Her blev det blev til en 4-2 sejr over AaB, og efter seks kampe topper FCM’erne den række, som de har vundet tre ud af de sidste fire sæsoner.

Med 15 scorede mål er ulvene et af rækkens mest scorende hold, og med blot seks indkasserede mål er defensiven også op til vanlig standard.

Så det vil være let at konstatere, at ”alt er, som det plejer” hos FCM U19 – men det er det så alligevel ikke helt.

For første gang siden den tidlige kridttid (eller i hvert fald deromkring), er det nemlig ikke Kenneth Andersen, der står og råber instrukser fra sidelinjen under kampen.

Det hverv tilfalder i stedet Claus Therkildsen, der tidligere har trænet Viborg og AGF’s U19 hold, ligesom han har stået i spidsen for Kjellerups IF’s 2. Divisionshold, inden han i sommer blev tilknyttet FCM som Akademitræner.

”Kommer til at være den, jeg er”
Han havde første arbejdsdag i sit nye job i torsdag i sidste uge, og sætter følgende ord på den opgave, han er gået ind til:

- Med de præstationer U19-holdet har leveret over en lang periode, kommer jeg ikke til at lave nogen paladsrevolutioner. Jeg går ind i et velfungerende hold med masser af dygtige mennesker omkring mig og sammen kan vi forhåbentlig lægge nye lag på det gode arbejde, der allerede er blevet udført, fortæller Claus Therkildsen.

- Det er et par meget store sko, at skulle udfylde efter Kenneth, men jeg kommer til at være den, jeg er, og kommer selvfølgelig også til at trykke på de knapper, jeg synes der skal trykkes på undervejs, fortæller FCM’s nye cheftræner.

Debut mod festlige Vejle
Therkildsen og Co’s første opgave bliver udekampen mod Vejle, der er et ligaens mest underholdende mandskaber. Med 15 scorede mål har østjyderne været lige så flittigt scorende som FCM, men til gengæld har man også selv ofte måttet give bolden mål – 17 mål imod er facit efter syv kampe.

- Min forventning er, at det bliver en livlig kamp mellem to hold, der frem over banen, og hvor det bliver afgørende, hvem der først lykkes med presspillet og at få sat angrebsspillet op, siger Therkildsen.

Der er kampstart i VB Parken lørdag kl. 12.00.