09.09.2017, 18:48 | Af: fcm | Foto: FC Midtjylland

Smalt nederlag til U17

FCM U17 manglede de sidste gram på vægten og tabte en tæt kamp mod AaB

Efter to sejre i de første kampe, tabte FCM lørdag med 3-2 til AaB. Det resultat kunne ulvene med en vis ret ærgre sig over, for de dominerede  i store dele af opgøret - en dominans, der var baseret på et hårdt, kollektivt presspil, der ikke gav AaB ro til at praktisere deres spil.

Alligvel var det AaB, der bragte sig foran. Hjemmeholdet var vakse og fangede ulvene i ubalance ved at tage et hurtigt frispark inden bolden lå i ro, og så kunne Gabriel Christensen score kampens første mål. Dommertrioen burde dog have fanget, at bolden forinden blev flyttet langt væk fra der, hvor selve frisparket var begået.

AaB kom også på 2-0 da Mikkel Kaufmann Sørensen tromlede sig igennem FCM-defensiven - den store, stærke angriber voldte kampen igennem FCM-forsvaret problemer.

FCM var dog fortsat godt med i opgøret og Hanus Sørensen misbrugte en stor chance. Ærgrelsen blev dog kortvarig, for minuttet efter kom reduceringen. AaB-forsvaret fik ikke afvist et indlæg og så kunne Mads K. Hansen sende andenbolden i nettet.

Anden halvleg udviklede sig til et stormløb mod AaB-målet og efter ti minutters spil lykkedes det FCM'erne at spille værterne tynde. Inde foran mål lod indskiftede Nikolas Dyhr sig kløgtigt falde lidt tilbage i banen, og så kunne han umarkeret sparke udligningen i nettet.

Herfra udviklede kampen sig til en åben slagudveksling. FCM U17 vedblev med at angribe, men savnede den afgørende kvalitet, når det kompakte hjemmehold skulle dirkes op.

Fire minutter før den ordinære spilletids udløb fik AaB tilkæmpet sig et hjørnespark efter en omstillingsmulighed. Det lykkedes det dog FCM at afvise, og bolden gik ud til målspark. Det var i hvert fald hvad alle troede, inklusive linjedommeren, der havde markeret målsparket.

Kampens dommer var imidlertid af en anden opfattelse, omstødte kendelsen og gav AaB et nyt hjørnespark - det blev slået ind i feltet og her dukkede Mikkel Kaufmann Sørensen op og scorede det, der skulle vise sig at blive sejrsmålet.

- Jeg synes vi spiller en fremragende kamp, og vores presspil er af meget høj klasse i dag. Der er nogle situationer, hvor vi ikke er helt omhyggelige nok, og vi skal være lidt bedre på den sidste tredjedel af banen, men alt i alt er jeg meget tilfreds med den start, vi har fået på sæsonen. I dag kan vi godt være skuffede over udfaldet, men vi skal også huske, at vi vandt ufortjent i Randers (2-1, red.), så pointhøsten passer nok meget godt, udtalte Svend Graversen efter kampen.

FCM-træneren blev bortvist i slutfasen, da hans ad-hoc evaluering af dommerpræstationen ikke blev godt modtaget. "Det var godt at spillerne holdt hovedet koldt, når deres træner ikke kunne", lød Graversens enlige kommentar til episoden.

FCM U17 spiller igen næste lørdag, hvor modstanderen er OB.

AaB U17 – FC Midtjylland U17 3-2 (2-1)
22’ 1-0 Gabriel Alves Christensen
33’ 2-0 Mikkel Kaufmann Sørensen
35’ 2-1 Mads Kristian Hansen
51’ 2-2 Nikolas Langberg Dyhr
76’ 3-2 Mikkel Kaufmann Sørensen

FCM U17: Nicolai Vistisen – Emil Junge, Jens Emil Fjendsbo (41’ Nikolas Langberg Dyhr), Tobias Anker, Sebastian Nielsen – Mattæus Kjær Andersen (41’ Tobias Damtoft), Hanus Sørensen, Frederik Christensen – Oliver Sørensen, Gustav Isaksen, Mads Kristian Hansen (67’ Aral Simsir)