07.05.2016, 22:15 | Af: Martin Duus Horslund | Foto: FCM Foto

Solid solskinssejr til U19

De forsvarende mestre sendte sig selv på førstepladsen med en flot 3-0 sejr i Lyngby

Det kunne næste ikke blive bedre rammer til en fodboldkamp - høj solskin, begrænset vind og en fin bane. Og det blev hurtigt klart, at det var gæsterne fra Midtjylland, som bedst kunne lide det gode vejr.

Blot fem minutter var spillet, før Mikael Andersson havde sendt ulvene i front. Et indkast fra tilbagevendte Anders Hagelskjær blev headet ud af feltet af en Lyngby spiller, men her ventede Anderson. Bolden hoppede en enkelt gang på jorden, og så halvflugtede kantspilelleren ellers bolden i kassen med et veludført spark.

FCM virkede rigtig tændte og klar til at vise niveauet, og i slutningen af havlegen blev stillingen fordoblet til 2-0. Spillet blev langsomt bygget op i venstre side af banen, hvor Mads Thychosen modtog bolden. Den normale kantspiller var i dag sat helt i front, og da Lyngby-forsvaret blev fikseret af et overlap fra Mads Vang, trak Thychosen ind i banen og sendte FCM foran 2-0. Det var Mads Thychosens tredje mål i to kampe.

Målet blev samtidig afslutningen på første halvleg, der viste et FCM-hold i kontrol, men som dog måtte sig takke Andreas Raahauge for at par gode redninger.

Fortsat FCM-dominans i anden halvleg
Efter pausen var billedet det samme - FCM dominans. Derfor kom det heller ikke som den store overraskelse, at det var gæsterne som udbyggede føringen yderligere.

Forsvarsspiller Andreas Murbeck var målscoreren efter et hjørnespark fra Anders Hagelskjær. Det ramte Gloire Rutikanga, hvis forsøg kun blev halvklaret af Lyngby-målmanden. Det opfangede Murbeck og så stod der 3-0 FC Midtjylland.

Det store føring nåede hjemmeholdet aldrig at komme sig over, og med et veloplagt FCM-mandskab, der konstant pressede på, endte kampen med en bundsolid 3-0 sejr til de midtjyske gæster.

Det fornemme resultat og måden det kom i hus på vakte naturligvis begejstring hos træner Kenneth Andersen.

- I dag får vi spillet, som vi gerne vil. Modsat sidste kamp mod Vejle, hvor vi ikke får gjort tingene 100 procent og sløser lidt ved standardsituationer, er vi der tilsvarende mange procent i dag. Presset blev sat rigtig godt, og vi levede op til de krav vi har til hinanden - stor ros til drengene, lød det fra Andersen og tilføjede, at alt bare spillede.

Sejren sendte FCM U19 på førstepladsen á point med FC Nordsjælland, der først skal i kamp igen sidst på måneden. FCM spiller deres næste opgør klokken 13.00 søndag den 15. maj på hjemmebanen i Ikast.

Lyngby U19 - FC Midtjylland U19 0-3 (0-2)
05' 0-1 Mikael Andersson
42' 0-2 Mads Døhr Thychosen
56' 0-3 Andreas Murbeck

Start-11: Andreas Raahauge, Alexander Munksgaard, Kristian Dirks Riis, Andreas Murback, Anders Hagelskjær, Gloire Rutikanga (70' Malte Jürgensen), Nikolaj Kirk, Mads Olsen (55' Kaan Kairinen), Mads Vang, Mikael Andersson (65' Jákup Thomsen), Mads Døhr Thychosen