20.05.2018, 12:34 | Af: FC Midtjylland | Foto: FC Midtjylland

SPAX-Cup: FCM topper puljen efter ny sejr

FCM’erne måtte på overarbejde for at sikre en 3-2 sejr mod et effektivt Düsseldorf-mandskab

Akkompagneret af tunge guitar-riffs gik FCM U19 lørdag formiddag på banen til den anden puljekamp ved SPAX-Cup.

Her var modstanderen Ken Ilsøs gamle klub, Fortuna Düsseldorf, der i deres første kamp besejrede Atletico Paranaense 3-1.

”Det er et mandskab der forsvarer sig godt, og er farlige på omstillinger”, lød forhåndsvurderingen fra Kenneth Andersen, og den vurdering kom til at holde stik. Tyskerne stod lavt, og overlod initiativet til FCM, der efter ti minutters spil første gang blev farlige. Et hurtigt taget frispark fra Victor Torp overraskede tyskerne, men inde i feltet manglede en FCM’er lige akkurat en skostørrelse i at få styret bolden i nettet.

Især Sebastian Buch (billedet) voldte tyskerne problemer, og efter 19 minutters blev han sendt i dybden med en lang bold op langs den ene sidelinje. Buch trak ind foran forsvarsspilleren, og netop som målmanden bevægede sig ud af sit mål, lagde han køligt bolden forbi ham.

Tre minutter senere blev føringen fordoblet og igen var det Buch, der var på spil, denne gang med et gennembrud i den modsatte side. Målmanden kom igen ud, men Buch lagde bare bolden skråt bagud til Uzo, der kunne trille den ind i det tomme mål.

Grus i maskineriet
Det lignede en tidlig afgørelse, især fordi Fortuna på det tidspunkt endnu ikke var kommet frem til en afslutning. Men et minut før pausen viste de for første gang tænder – FCM’erne blev fanget i ubalance på egen banehalvdel og Tim Potzler blev spillet fri ved den bagerste stolpe, hvor han sikkert scorede.

Tre minutter inde i anden halvleg blev det så 2-2. Timo Bornemann blev sendt af sted i dybden, trak forbi Elias Rafn og næsten nede ved baglinjen fik han vippet bolden ind over stregen. FCM’erne tog sig til hovedet og spekulerede over, hvor den komfortable 2-0 føring var blevet af?

- Jeg synes vi laver nogle dumme fejl, og til forskel fra kampene hjemme i U19 Ligaen, bliver den slags altså straffet her. Ved 2-2 målet tager Fortuna et frispark hurtigt, og vi er slet ikke på plads. Det er sådan nogle ting, vi lærer af de her internationale kampe, påpegede Kenneth Andersen efter kampen.

Udligningen indvarslede en livlig og åben periode i kampen. Først var Buch ved at kopiere Bornemanns scoring, men hans sidste træk blev for langt, og siden tvang Tobias Anker Fortuna keeperen til at fiste et hovedstød over overliggeren efter et hjørnespark.

Fortunas besøg på FCM’s banehalvdel var mere sporadiske, men et par afrettede skudforsøg tjente som advarsel om, at tyskerne stadig i allerhøjeste grad var med.

Fem minutter før tid faldt afgørelsen så. Casper Tengstedt tog tingene i egne hænder og driblede fra fløjen ind i feltet, hvor han blev fældet. Fortuna forsøgte at bringe Torp ud af fatning ved at skifte ud, lige som han skulle til at sparke, men FCM-anføreren lod sig ikke påvirke og sendte bold og keeper hver deres vej. 3-2 og det blev også slutresultatet.

I puljens anden kamp vandt brasilianske Paranaense med 2-0 over Köln – et resultat der betyder at FCM kan nøjes med uafgjort i den sidste kamp mod netop Paranaense. Den kamp spilles kl. 15.00 i dag.

FC Midtjylland U19 – Fortuna Düsseldorf U19 3-2 (2-1)
19’ 1-0 Sebastian Buch Jensen (oplæg Oliver Olsen)
22’ 2-0 Henry Uzochukwu Unuorah (oplæg Sebastian Buch Jensen)
24’ 2-1 Tim Potzler
28’ 2-2 Timo Bornemann
45’ 3-2 Victor Torp (straffe)

FCM U19: Elias Rafn Olafsson – Oliver Olsen, Tobias Anker, Oscar Bloch – Henry Uzochukwu Unuorah (48’ Lucas Giessing), Victor Torp, Antonis Martis (37’ Nicolas Madsen), Mikkel Jakobsen – Casper Tengstedt (48’ Jibril Abubakar Antala), Christian Tue Jensen, Sebastian Buch Jensen