04.06.2017, 21:21 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

SPAX-Cup: FCM U19 suverænt i semifinalen

Ulvene har sikret sig semifinalebilletten efter sejr over Flamengo og uafgjort mod sidste års vindere fra FC Schalke 04

De stærkt besatte talenthold har svært ved at bide skeer med de midtjyske ulve. En efter en må de se sig overmatchet af stærkt spillende FCM’ere. Første offer i puljen blev Hamburger SV, da FC Midtjylland slog den tyske klub med 2-0. Lørdag fortsatte ulvene, hvor de slap, da de mødte Flamengo Rio de Janerio og FC Schalke 04.

Kvalitet og kollektiv indsats mod Flamengo
Først var det brasilianske Flamengo, der stod for skud. Med en sejr ville FCM allerede være sikker på en plads videre, og ifølge FCM-træneren ville sådan et senarie kræve en indsats af kollektiv karakter.

- Vi var forberedte på et typisk sydafrikansk hold med gode offensive, individuelle kvaliteter. Derfor handlede det om at have fokus på at hjælpe hinanden og præstere kollektivt. Og det lykkedes drengene med til punkt og prikke.

- Alle de taktisk input løste holdet til ug, sagde FCM-træner Mads Buttgereit.

Der skulle kun gå 10 minutter på grønsværen, før Kristian Riis headede ulvene i front på et hjørnespark. Derefter fulgte to store chancer, dog uden held, lige indtil dommeren pegede på pletten i det brasilianske felt. En Flamengo-spiller havde hånd på bolden, og straffesparket omsatte Victor Torp på fornemmeste vis, 2-0 til FCM. Det forblev kampens resultat, og dermed var ulvene sikret en plads videre forud for eftermiddagens kamp mod FC Schalke 04.

Flamengo Rio de Janerio – FC Midtjylland U19: 0-2 (0-2)
10’ 0-1 Kristian Riis
30’ 0-2 Victor Torp (straffe)

FCM U19: Oliver Ottesen, Andreas Murbeck, Victor Torp, Aziz Essaisi, Kristian Riis, Mads Vang (49’ Jákup Thomsen), Nicolas Madsen (40’ Mikkel Jacobsen), Andreas Poulsen, Mads Olsen, Alexander Nielsen, Sebastian Buch (25’ Nikolaj Kirk)

Remis mod sidste års vindere fra FC Schalke 04
Med semifinalebilletten i lommen var det et energifyldt og positivt FCM-mandskab, der lørdag eftermiddag gik på banen til sidste puljekamp. På modsatte side stod sidste års vindere fra Schalke 04 der, modsat ulvene, var afhængig af en sejr for at gå videre.

- Schalke var presset til at vinde og kom derfor med en masse energi. Det håndterede drengene fint og var i kontrol i størstedelen af kampen. Undervejs justerede vi nogle småting, men følte os generelt trygge, sagde Mads Buttgereit.

I startopstillingen var der gjort plads til hele tre årgang 00’ere. Dermed var både Japhet Sery, Nicolas Madsen og Christian Tue i start-11.

Endnu engang var det ulvene, der først bragte sig på måltavlen på scoring af Nikolaj Kirk, men Schalke svarede hurtigt igen, og blot to minutter senere stod der 1-1.

- Vi lavede en fejl, samtidig med at Schalke blæste derud af. Det blev vi straffet for, sagde FCM-træneren.

Resultatet forblev 1-1, og ulvene fik et godt afsæt til morgendagens kampe.

- Vi har godt udgangspunkt til i morgen. Ingen af spillerne har lidt overlast, så der er frit valg på hylderne blandt vores 22 dygtige spillere, sagde en glad Mads Buttgereit og uddybede.

- Det er super med et stævne som dette, hvor vores unge akademister bliver matchet på øverste hylde.

Modstanderen i semifinalen hedder VfL Wolfburg. Her lyder kick-off mandag formiddag klokken 09.30. I den anden semifinale møder Flamengo Rio de Janerio vinderen af pulje 2, Atletico Mineiro. Finalen samt kampen om 3.-4. pladsen afgøres mandag eftermiddag.

FC Midtjylland U19 – FC Schalke 04: 1-1 (1-1)
30’ 1-0 Nikolaj Kirk
32’ 1-1 Nassim Boujellab

FCM U19: Simon Petersen, Nicolai Damkjær, Gustav Kjeldsen, Nikolaj Kirk (37’ Mads Vang), Nicolas Madsen (42’ Sebastian Buch), Mikkel Jakobsen, Mads Carlson, Malthe Jürgensen, Christian Tue, Japhet Sery, Jákup Thomsen

Foto: www.spax-cup.com