06.06.2016, 09:35 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Spillende forsvarer til Akademiet

Stort fysisk potentiale og et godt venstreben. Det er nogle af de færdigheder, der har fået FC Midtjylland til at tilbyde Tobias Anker en plads på Akademiet

De fleste unge fodboldspillere drømmer om at spille for sit yndlingshold. For 15-årige Tobias Anker er drømmen kommet lidt tættere på. Fornyligt kom der nemlig en af de bedre beskeder til ham. Han fik tilbudt en plads på FC Midtjyllands fodboldakademi fra den kommende sæson.

- Jeg blev helt vildt glad, da jeg fik beskeden. Det er super fedt. Det er det, jeg har drømt om, og nu er drømmen gået i opfyldelse, siger en begejstret Tobias Anker.

- Lige siden jeg begyndte med at spille fodbold, har jeg holdt med FC Midtjylland. Og jeg har altid gerne villet spille for klubben.

Ingen tvivl
Derfor var han heller aldrig i tvivl, da tilbuddet om en plads på Akademiet kom. For som lokal dreng med fortid i Herning KFUM, Hammerum IF og Herning Fremad er det nemlig altid hos FC Midtjylland, sympatien har ligget.

- Jeg var sikker på, at det var et ja. Det var der ingen tvivl om. Jeg elsker klubben, og jeg har altid holdt med FC Midtjylland, siger Tobias Anker.

Det hele begyndte som lilleput i Herning KFUM, og sidenhen gik turen videre til Hammerum IF, inden han rykkede videre til Herning Fremad og FCM Elitefodboldskole.

Fodboldfamilie
For familien er det måske ikke så overraskende, at fodbolden ligger Tobias’ hjerte nært. Han kommer nemlig ud af en sand fodboldfamilie.

- Både min far og mor har spillet meget fodbold, og det har min moster og onkel også. Så det lå til familien, fortæller Tobias, der primært gør sig i midterforsvaret men også kan tage en venstre back.

Og hans nuværende træner Bo Møller ser spændende muligheder i det stille og til tider forsigtige talent.

Engagement og hårdt arbejde
- Tobias har et godt fysisk og teknisk potentiale og har specielt henover foråret udviklet sig meget. Han er blevet meget mere modig og fysisk betonet i sit forsvarsspil, og han er begyndt at vejlede og dirigere mere med sine holdkammerater.

- Han er meget vellidt af alle, og han arbejder altid hårdt og engageret til træning og i kampe. Han har alle muligheder for at udvikle sig til en super god venstre stopper, og han skal fortsætte med at stille store krav til sig selv, blive endnu mere udadvendt og styrende i sit forsvarsspil, lyder det fra U15-træneren.

Gennem hele karrieren har der været fuldt opbakning til Tobias hjemmefra.

Altid støtte hjemmefra
- Mine forældre har støttet mig meget, og de har set stort set alle mine kampe og fragtet mig frem og tilbage. Jeg vil også gerne takke min tidligere Hammerum-træner Ronnie Jakobsen, der rykkede mig en årgang op. Han har vist stort engagement og trænet ekstra med holdet. Mads Buttgereit har også hjulpet mig meget og rykke mig meget fodboldmæssigt, siger Tobias Anker.

Han ser frem mod de nye udfordringer, der venter på Akademiet.

- Jeg glæder mig rigtig meget. Jeg har hørt meget godt om Akademiet, og det bliver et fedt miljø at blive en del af, siger Anker, der har sit første delmål efter den første sæson.

Drømmer om superligadebut
- Jeg har fået en et årig aftale, så jeg kunne godt tænke mig en ny kontrakt og senere hen at få superligadebut og komme til udlandet. Det er mine største drømme, siger Tobias Anker, der foruden FC Midtjylland har FC Barcelona som favorithold.

- Det kunne være så fedt at komme til Barcelona – det har jeg altid drømt om, smiler han.

Om det bliver Barcelona må tiden vise, men akademichef i FC Midtjylland Flemming Broe ser et spændende potentiale hos Tobias Anker.

- Tobias har et stort fysisk potential. Samtidig er han dygtig teknisk og er en meget spillende forsvarer. Han skal hæve sit bundniveau, og så skal han blive mere kynisk og aggressiv i sine dueller, men der er ingen tvivl om, at han besidder et stort potentiale, siger Flemming Broe.