03.05.2017, 13:23 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Stærk midterforsvarer til akademiet

Den tidligere Lemvig-spiller John Ndjate er klar for akademiet efter sommerferien

Han begyndte til fodbold på sin seksårs fødselsdag. Og han har ikke lavet andet siden, kunne man næsten fristes til at sige. For John Ndjate, der kom til Danmark fra Den Demokratiske Republik Congo som et-årig, har altid spillet fodbold.

Det hele begyndte i FCM-samarbejdsklubben Lemvig GF, hvor især to trænere har haft stor betydning for Ndjate

- Både Claus Lisby og Steen Saaby har betydet meget for min fodboldudvikling. Det var de to første trænere, jeg havde, da jeg spillede i Lemvig GF, siger John Ndjate, der i dag spiller U15 på FCM Elitefodboldskole i Herning.

I dag dirigerer han i midterforsvaret, men han har gjort sig på flere positioner.                 

- Jeg har spillet lidt af hvert. Jeg begyndte som angriber og har også spillet lidt midtbane. Nu spiller jeg central forsvarsspiller. Der har trænerne vurderet, at jeg er den bedste udgave af mig selv, forklarer John Ndjate.

Han peger på sin styrke, vilje og ansvarlighed som sine største dyder som fodbold, og de bakkes op af akademichef i FC Midtjylland Flemming Broe.

- John er forsvarsspiller med stort f. Han er stærk i duelspillet og samtidig teknisk velfunderet. Han har en god personlighed og kommer med et godt udtryk og stor autoritet. Han har et offensivt mindset og en god mentalitet. John skal fortsat arbejde med sit tekniske niveau i små rum samt at indgå i det samlede forsvar på kollektivt niveau, siger Flemming Broe.

Selv om karrieren endnu er ung, så har der været flere store fodboldoplevelser. Den største kom, da modstanderen hed FC Barcelona.

- Det er stort at have mødt et Barcelona-hold. Det gjorde vi for nyligt i en turnering på Menorca. Det var noget specielt at møde dem. Vi er ikke vant til at stille os tilbage på banen. De var to niveauer over det, vi plejer at møde. Det giver meget at møde dem. Vi ser, hvad man skal nå for at være med de bedste. Vi kunne godt være med fysisk, men de var hurtigere end os, og deres tekniske niveau er højere end vores, siger John Ndjate.

Han er en af flere U15-spillere fra FCM Elitefodboldskole, der efter sommerferien begynder på fodboldakademiet i Ikast.

- Akademiet er det, vi har kæmpet for, siden vi kom ind som U13-spillere. Og så kender man jo historierne fra nogle fra ens egen klub, som er gået samme vej. Jeg var ikke i tvivl, da jeg fik muligheden. Det var det, jeg gerne ville. Det er dejligt at komme på akademiet og kunne fortsætte arbejdet og blive en bedre fodboldspiller.

- Jeg er selvfølgelig meget stolt over det, og jeg ser frem til meget konkurrence. Det glæder jeg mig til. Målet er at blive starter på U17-holdet, siger John Ndjate. 

Når han får lov til at drømme stort, er adressen engelsk.

- Det er at komme til Manchester United. Det er det største ønske. United er det hold, jeg altid har kigget på og holdt med. Jeg kunne godt tænke mig selv at være en del af holdet, siger Ndjate, der på den kortere bane håber at få lov at optræde i UEFA Youth League med FC Midtjylland.