12.05.2016, 22:00 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Stærk præstation af U17 i den sidste hjemmekamp

FCM U17 var uden flere profiler, men afløserne viste sig flot frem i 4-0 sejren over Brøndby. Noah Iversen igen dobbelt målscorer.

Trænerstaben i FCM U17 fik på ny testet holdets bredde, og igen var resultatet opløftende.

Ligesom i Lyngby var holdet uden Simon Petersen, men til gengæld var Frederik Nørgaard igen blevet fit for fight, og han overtog pladsen i målet. Det selvom U15-forsvarsspilleren Tobias Anker i lørdags havde vist sig som en fuldgod backup på pladsen…

I kampens indledning foregik spillet dog mest på Brøndbys banehalvdel. FCM pressede højt og jagtede føringsmålet, og fem minutter før pausen kom det.

Christian Tue Jensen sendte et frisparksindlæg ind i boksen, hvor både Mathias Nors og Noah Iversen gik til vejrs. Det så ud som om begge fik strejfet bolden, men i stedet for at stryge i mål faldt bolden ned for fødderne af Japhet Sery Larsen, der skubbede læderet over stregen.

Efter 1-0 målet trak FCM sig længere tilbage på banen, i et forsøg på at rationere kræfterne. Brøndby kom bedre med, og det billede fortsatte ind i anden halvleg.

Kampen befandt sig på vippen, og FCM U17 valgte på ny at gå over til at spille med det høje pres. Det skulle vise sig at være en god beslutning, for med et lille kvarter tilbage blev Christian Tue Jensen spillet fri af Mikkel Jakobsen, og det kvitterede han for ved at sparke bolden over i det lange hjørne.

2-0 målet fratog Brøndby-spillerne troen på at de kunne få et resultat med hjem. Fem minutter senere lukkede Noah Grøn Iversen opgøret, da han satte punktum for Mads Carlsons og Aksel Smith-Petersens gode oplæg.

Der var lige tid til en sidste scoring, og igen var det Noah Iversen, der tegnede sig for den. Brøndby lavede en opspilsfejl, og FCM-angriberen løb ned og sendte 4-0 målet i nettet med indersiden af højrefoden.

Det var det syvende sæsonmål af angriberen, der har fået vist sig godt frem, mens angrebsmakkeren Sebastian Buch har været afsted med U17 landsholdet.

Det samme kan siges om flere af holdkammeraterne, og det var da også en yderst tilfreds Mads Buttgereit, der samlede op på kampen:

- Vi får bygget godt videre på kampen i Lyngby, og leverer igen en fin kollektiv indsats, hvor alle spillerne arbejder for hinanden. Med nogle af stamspillerne ude, har andre måttet træde til, og det ansvar har de håndteret godt, erklærede Buttgereit.

De kvaliteter bliver der brug for i den kommende tid, hvor FCM U17 tager hul på et svært slutprogram med fem udekampe. Den første af disse er opgøret mod Esbjerg lørdag d. 21. maj kl. 15.15.

Ulvene indtager i øjeblikket rækkens tredjeplads – se stilling og øvrige resultater her.

FC Midtjylland U17 – Brøndby U17 4-0 (1-0)
36’ 1-0 Japhet Sery Larsen
68’ 2-0 Christian Tue Jensen (assist Mikkel Jakobsen)
75’ 3-0 Noah Grøn Iversen(assist Mads Carlson)
80+ 4-0 Noah Grøn Iversen

Start-11: Frederik Nørgaard – Aksel Smith-Petersen, Mathias Nors, Japhet Sery Larsen (60’ Tobias Anker [FCM U15]), Lukas Giessing – Casper Tengstedt (65’ Nicolas Langberg Dyhr [FCM U15]), Christian Tue Jensen, Mikkel Jakobsen – Jonathan Dahl Bagger (50’ Kristian Brøndum Pedersen), Mads Carlson, Noah Grøn Iversen