04.05.2019, 17:14 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

Stærk præstation af U19 i Esbjerg

Ulvene efterlod ingen tvivl om udfaldet, da de lørdag sejrede 3-0 over vestjyderne

Esbjerg fB U19 – FC Midtjylland U19 0-3 (0-2)
26’ 0-1 Mads Hansen (uassisteret)
43’ 0-2 Oscar Bloch (oplæg Mads Hansen)
61’ 0-3 Gustav Isaksen (oplæg Casper Tengstedt)

FCM U19: Elias Rafn Olafsson – Oliver Olsen, Japhet Sery Larsen, Oscar Bloch – Lukas Giessing (81’ Hanus Sørensen), Antonis Martis (54’ Jibril Antala Abubakar), Victor Dawa, Mads Hansen (75’ Pyry Hannola), Nikolas Dyhr – Gustav Isaksen, Casper Tengstedt

Lørdag eftermiddag ventede der FCM U19 en vanskelig opgave i Esbjerg, hvor en ujævn græsbane og en kraftig medvind satte deres præg på tingene.

Blæsten var i første halvleg i ryggen på FCM’erne, der var kloge til at indrette sig efter omstændighederne. Man undlod at sætte bolden på spil på midten af banen, og lagde i stedet spillet ned i bagrummet.

Det virkede godt, for Esbjerg havde svært ved at dæmme op for FCM-backsene - modsat var FCM’s tre forreste spillere - Isaksen, Tengstedt og Hansen – dygtige til at komme ned bag Esbjergs backs.

Efter 25 minutter slap Gustav Isaksen (billedet) alene igennem med Esbjergs målmand, men Mads Kikkenborg parerede flot til hjørne. Det tog Mads Hansen sig af, og hjulpet på vej ad vinden, strøg indlægget urørt i mål. 1-0 til FCM.

Mads Hansen var også involveret i 2-0 målet kort før halvleg, da han påny slog et skarpt hjørnespark mod forreste stolpe. Her var Oscar Bloch søgt med frem og med skinnebenet styrede midterstopperen bolden i nettet.

Tomålsføringen var helt i orden, efter en første halvleg, som FCM havde domineret i kraft af et velfungerende presspil, der betød, at Esbjerg havde svært ved at etablere sig på ulvenes banehalvdel.

Spil til fløjten lyder!
Det fik værterne til at foretage en dobbeltudskiftning i pausen, men det var FCM der kom bedst ud til anden halvleg. Allerede efter et minut fik Gustav Isaksen sin anden friløber, men igen trak Kikkenborg det længste strå.

Isaksen skulle dog revanchere sig, og det skete med et kuriøst mål. Tengstedt tog afsted på en fremragende dribletur, der bragte ham næsten ned til mållinjen, hvor en EfB’er gik i ryggen på ham. Alle spillere stoppede op og kiggede på dommeren, der dog ikke havde til sinds at fløjte.

Så kunne Isaksen lige så godt sende bolden i mål, og det gjorde han så med en inderside. Liverpool-legenden Bill Shankly sagde engang: ”Kommer du I tvivl om, hvad du skal gøre med bolden, så bare spark den i nettet, og så diskuterer vi dine muligheder efter kampen”, og den filosofi praktiserede Isaksen på bedste vis.

3-0 målet punkterede i nogen grad kampen, og FCM U19 kørte uden de store anstrengelser sejren i hus.

Det var en meget voksen, professionel indsats, og den skal spilerne have stor ros for. Vi kommer fra et par frustrerende kampe, men det kan man ikke se. Det var simpelthen bare godt håndværk af alle mand idag - Esbjerg har et hovedstød, der går over mål i anden halvleg og så har de et godt frisparksforsøg i overtiden som Elias klarer. Det er vitterligt de eneste chancer, jeg kan huske fra deres side, fortalte Claus Therkildsen.

Andetsteds vandt AaB 2-0 over FCK og dermed er det fortsat status quo i topstriden. Se stillingen og de øvrige resultater i U19 Ligaen her.

Næste kamp for FCM U19 er hjemmebaneopgøret mod SønderjyskE’s talenter. Det spilles den kommende lørdag kl. 11.30.