03.11.2018, 16:28 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Stærkt håndværk af U19

Bundsolid indsats bag 3-0 sejr i Haderslev

FCM U19 havde ikke problemer med at leve op til favoritværdigheden, da det lørdag eftermiddag blev til tre point mod SønderjyskE i Haderslev.

Sejren blev grundlagt allerede i det fjerde minut, hvor et godt FCM-angreb trak SønderjyskEs defensive organisation fra hinanden. En præcis diagonalbold fra Oliver Olsen fandt Nikolas Dyhr på venstrekanten, der spillede Jibril inde i banen. Det nigerianske fyrtårn lagde bolden af til Victor, der med et tørt hug klinede bolden ind ved den ene opstander.

- Den måde vi scorer 1-0 målet på, er præcis sådan, vi gerne ville spille dem. Det er en angrebsopbygning vi har øvet på træningsbanen op til kampen, og den bliver udført til punkt og prikke, fortalte cheftræner Claus Therkildsen.

Efter 1-0 målet kværnede FCM-maskinen ufortrødent videre, men efter omkring tyve minutters spil kom værterne bedre med. SønderjyskE kom længere frem og fik lagt pres på FCM-forsvaret, men havde svært ved at skabe åbne muligheder.

I stedet brød energiske Antonis Martis hjemmeholdet på vej frem ad banen, og sendte Casper Tengstedt af sted med en stikning i dybden. Alene igennem med målmanden scorede han usvigeligt sikkert – Tengstedts niende ligamål.

Udover målene kom første halvleg til at blive karakteriseret ved at være meget hårdt spillet. Dommer Lars Bo Larsen tillod meget i nærkampene – måske også for meget, i hvert fald eskalerede tingene og Larsen måtte alene i første halvleg fire gange række ned i lommen efter det gule kort, to til hvert mandskab.

Gode i forberedelse, gode i kamp
FCM-mandskabet blev ud til de sidste femogfyrre minutter med besked om at kontrollere kampen ved at holde fast i bolden, og ikke blive trukket ind i en slåskamp.

Begge ting lykkedes, for FCM’erne spillede sig fint fri af SønderjyskEs pres, og det lå i kortene, at kampen ville blive lukket med et mål til 3-0.

To gange fik Casper Tengstedt sat Jonathan Dahl Bagger op til afslutning, men begge gange slap værterne med skrækken.

Efter en times spil lykkedes missionen imidlertid. Nicolas Madsen sendte et præcist hjørnespark ind i panden på Oche Odeh, der usvigeligt sikkert headede bolden i nettet.

Netop hjørnespark er ellers en af SønderjyskE U19’s stærkeste offensive våben, og værterne fik også tilkæmpet sig 7 hjørnespark i kampen, men FCM-forsvaret var godt forberedt og hver gang bolden blev slået ind, clearede Elias Rafn eller forsvarerne.

Selv kom FCM’erne blot frem til et enkelt hjørnespark, men det blev altså udnyttet til fulde.

3-0 målet punkterede kampen, og FCM’erne kørte sikkert sejren i hus uden at bruge flere kræfter end nødvendigt. Tre point efter en i alle henseender stærk præstation, og cheftræner Claus Therkildsen var da også udelt positiv i sin bedømmmelse af kampen:

- Som træner kan jeg ikke forlange mere, end det vi leverer i dag. Det var en moden, voksen indsats og alle de ting, vi har arbejdet med i træningen, kan jeg se spillerne gå ud og praktisere, konstaterede en glad FCM-træner efter kampen.

Med sejren forsvarer FCM U19 førstepladsen i U19 Ligaen, hvor man fortsat er ubesejrede. Næste opgave er UEFA Youth League og skotske Hamilton Stirling – den kamp spilles onsdag kl. 18.30 på MCH Arena.

SønderjyskE U19 – FC Midtjylland U19 0-3 (0-2)
4’ 0-1 Victor Ezekiel Dawa (oplæg Jibril Antala Abubakar)
27’ 0-2 Casper Tengstedt (oplæg Antonis Martis)
62’ 0-3 Sunday Oche Odeh (oplæg Nicolas Madsen)

FCM U19: Elias Rafn Olafsson – Sunday Oche Odeh, Oliver Olsen (55’ Lukas Giessing), Japhet Sery Larsen, Nikolas Dyhr – Antonis Martis (50’ Oliver Sørensen), Nicolas Madsen, Victor Ezekiel Dawa – Jonathan Dahl Bagger (66’ Emil Sand), Jibril Antala Abubakar, Casper Tengstedt