18.08.2018, 17:26 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Stærkt udlæg af FCM U17

Tog til Odense og vandt i sæsonpremieren

Et fysisk stærkt OB-hold med tre U17-landsholdsspillere udgjorde en ikke ringe forhindring på vejen mod sæsonens første tre point, men ”det nye FCM U17” viste sig opgaven voksen, og leverede en moden indsats i Ådalen.

Især defensiven stod stærkt i billedet, og selvom værterne havde deres perioder i kampen, undgik FCM’erne at det blev en urolig, stresset kamp. Det gjorde de ved at stå godt imod hjemmeholdets fysik, og ved at være påpasselige i restforsvaret. Der blev kampen igennem lukket effektivt af for OB’s omstillinger.

Kampens første gode mulighed tilfaldt dog "De striwede", der efter seks minutter fik tilkæmpet sig et frispark på kanten af feltet. Det tog Mathias Brems sig af, men hans forsøg tog stolpen.

Efter en lille halv mistede selv samme Brems bolden på vej frem ad banen, og det gav en omstilling til FCM og Simon Madsen. På trods af placeringen som højre wingback er Madsen primært venstrebenet, og det udnyttede han til at skære skarpt ind i banen og med det gode ben sparke bolden over i det lange hjørne.

FCM’erne fortsatte med at kontrollere kampen i anden halvleg og skabte de største chancer. OB var dog ikke ude af kampen, og deres lange fremlægninger udgjorde en vedvarende trussel mod FCM-føringen.

Ti minutter før tid fandt kampen så sin afgørelse. Aral Simsir viste sine individuelle kvaliteter, da han driblede sig fri af opdækningen og bankede 2-0 målet i kassen via stolpen. Det formåede fynboerne ikke at svare igen på, og stillingen kom til at stå kampen ud.

Skulderklap til midterforsvaret
Dermed fik 03’erne og cheftræner Henrik Jensen en vellykket ilddåb i U17 Ligaen, og efter slutfløjtet var der da også masser af plusser i trænerens lille bog.

- Hele holdet fortjener ros, men især vores tre midterforsvarere stod stærkt i billedet i dag. De håndterede rigtig mange situationer, og sørgede for, at OB kun kom til afslutninger på steder, hvor det ikke blev farligt for os.

- Vi kan fortsat blive skarpere i vores kombinationsspil og den måde, spillerne bevæger sig for hinanden, men jeg er synes vi er kommet langt allerede. Det er os, der skaber de største chancer, og vi kunne godt have scoret flere end to mål, fortalte Henrik Jensen fra spillerbussen.

FCM U17’s næste ligakamp ligger et pænt stykke ude i fremtiden – den 12. september. I den mellemliggende periode deltager det yngste Akademihold igen i Trofeo Nereo Rocco (Gradisca Cup) i Italien – mere information følger på hjemmesiden.

OB U17 – FC Midtjylland U17 0-2 (0-1)
29’ 0-1 Simon Madsen
80’ 0-2 Aral Simsir

FCM U17: Christopher ”Bobber” Møller – Kristoffer Lund Hansen, Oliver Jeppe, John Ndjate – Mads Hansen, Frederik Christensen, Anders Kaiser, Simon Madsen (90+1 Zacharias Sørensen) – Aral Simsir, Tobias Damtoft (80’ Victor Bak), Oscar Fraulo (60’ Victor Lind)