30.03.2019, 16:16 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

U19: Stolpe-ud i Silkeborg

FCM U19 trykkede værterne helt i bund, men kunne ikke få mast bolden det sidste stykke over stregen

Silkeborg IF U19 – FC Midtjylland U19 0-0

FCM U19: Elias Rafn Olafsson – Victor Dawa (46’ Oscar Bloch), Oliver Olsen, Patrick da Silva Ferreira Souza (56' Hanus Sørensen), Lukas Giessing – Antonis Martis, Nicolas Madsen, Pyry Hannola – Casper Tengstedt, Gustav Isaksen, Emil Sand (77' Jonathan Dahl Bagger)

Cheftræner Claus Therkildsen havde bedt sine spillere om at sætte sig på opgøret, og det gjorde de med eftertryk i en kamp, der kom til at forme sig som et langt tryk mod Silkeborgs forsvarsværker.

At det gik sådan, skyldtes især at FCM’erne var gode til at spille sig ud af Silkeborgs første pres. Til gengæld skulle FCM’erne komme til at slide med at få slutprodukt på angrebene.

Gustav Isaksen slap to gange alene igennem med SIF-keeperen, men blev begge gange afvist. Emil Sand kom frem til frit skud midt for mål, men fik for meget luft under bolden og det lignede et klart straffespark, da en hjemmeholdets spillere gik i ryggen på Victor Dawa under en dribletur i feltet.

- Vi kommer ud med masser af power og det helt rigtige udtryk. Spillerne gjorde alt, hvad de var blevet bedt om, så vi skulle bare fortsætte i anden halvleg, fortæller Claus Therkildsen.

Dobbelt aluminium-uheld
Det gjorde FCM’erne da også, men i stedet for et føringsmål, måtte Patrick lade sig udskifte. Ind i hans sted kom Hanus Sørensen.

FCM’erne pressede dog ufortrødent på og Casper Tengstedt kom helt tæt på, da hans skud tog indersiden af stolpen. Riposten strøg parallelt med mållinjen, men det lykkedes igen Sillkeborg at afværge faren.

Også Jonathan Dahl Bagger testede træværket, og derudover var der flere gode hovedstødsafslutninger og skarpe indlæg, som angriberne lige akkurat ikke nåede frem til. Efter 70 minutter kom Silkeborg frem til sin første afslutning – en af to i kampen – men Elias sørgede for, at FCM trods alt holdt nullet.

- Det er monster-frustrerende ikke at få tre point i sådan en kamp. Selvfølgelig kunne jeg godt have ønsket, at vi havde spillet chancerne endnu større, og været mere effektive i afslutningerne, men indsatsen og vores udtryk var absolut i orden, bemærkede en ærgerlig Claus Therkildsen.

Allerede tirsdag er FCM U19 igen i ilden. Det gælder selvfølgelig UEFA Youth League-kvartfinalen mod Porto – et opgør du kan læse mere om her på siden i de kommende dage.