17.07.2018, 14:40 | Af: Mads Jakobsen | Foto: FC Midtjylland

Stor islandsk målmand til Akademiet

18-årige Elias Rafn Olafsson skifter fra Breidablik UBK til FC Midtjyllands U19-mandskab

I går slog Akademiet dørene op til en ny sæson og her var der flere ny ansigter på gangen. Ét af dem var den 201 centimeter høje islandske målmand Elias Rafn Olafsson, der har sat sin underskrift på en femårig aftale med de forsvarende danmarksmestre i U19-ligaen.  

Akademichef Flemming Broe glæder sig til at se den store målmand i aktion for klubben. 

- Elias er en meget spændende målmand, som har gjort et godt indtryk til prøvetræning og i de to turneringer han har deltaget i med FC Midtjylland. 

Målmanden selv ser også frem til det nye kapitel og betegner skiftet som det ideelle skridt i hans karriere.  

- Jeg var glad da jeg hørte om interessen fra FC Midtjylland. Der er et fantastisk trænings- og udviklingsmiljø i klubben, hvor der samtidig kæmpes med om titler – i Danmark og Europa. 

Målmandstræner Lasse Heinze roser Olafsson for hans mentale robusthed og coolness i pressede situationer og fremhæver samtidig keeperens fysiske forcer. 

- Elias er en høj målmand med en stor springstyrke. Han er tidligere volleyball-spiller, hvorfra han har mange atletiske kompetencer, som kan styrke hans fodboldmæssige profil. Det bliver enormt spændende at arbejde videre med.

Olafsson har spillet tre U17-landskampe for Island og i foråret var han med det FC Midtjylland-mandskab der spillede SPAX Cup i Tyskland. Og det er netop på U19-holdet islændingen får sin daglige gang, hvor han skal tage konkurrencen op med de øvrige målmænd.

- Elias skal kæmpe om spilletiden på U19, så konkurrencesituationen er skærpet for målmændene. Tilgangen er, ligesom ved alle andre, at han skal bevise sig og kæmpe for pladsen i buret, fortæller Flemming Broe. 

Olafsson selv ser frem til udfordringen i at flytte til et andet land og det at skulle lære et nyt sprog. Han beskriver sig selv som en traditionel målmand, med klare forcer i luftspillet og i det opbyggende spil med fødderne, og han har store forventninger til fremtiden i FC Midtjylland. 

- Jeg regner med, at vi skal kæmpe om titlen i ligaen og så kommer der forhåbentlig nogle fede kampe ude i Europa. Mit store idol er Thibaut Courtois, som jeg senest har fulgt tæt under VM, og det ville være en drøm at gå i hans fodspor med store internationale kampe, fortæller Olafsson, der med et glimt i øjet slår fast, at han er to centimeter højere end Courtois. 

Fakta
Position: Målmand
Alder: 18 år
Nationalitet: Islandsk
Tidligere klub: Breidablik UBK
Kontrakt: Fem år