04.06.2016, 22:45 | Af: Martin Duus Horslund | Foto: FC Midtjylland

Storsejr holder liv i bronzehåbet

FCM U17 præsterede på højt niveau mod Silkeborg og efterlod hjemmeholdet uden en chance. 5-0 blev slutresultatet, der placerer FCM et enkelt skridt fra tredjepladsen før sidste spillerunde

De yngste talenters sæson er enden nær, og slutspurten er for alvor gået ind. FC København er mestre, FC Nordsjælland sikrede sig sølvmedaljerne i denne weekend, men bronzemedaljerne er stadig i spil. 

Derfor var dagens opgør også ekstra vigtig, hvis FCM skulle holde trit med AaB, der i øjeblikket ligger på medaljepositionen et point foran FCM. Men som resultatet afslører, var ulvene i den grad klar til kamp.

Det første mål blev banket i nettet på frispark af Victor Torp efter 12 minutter. Føring blev fordoblet et kvarter før pausefløjt af Sebastian Buch, der modtog et godt oplæg af Mikkel Jakobsen - 2-0 FCM.

Hjemmeholdet fra Silkeborg havde meget svært med at spille sig forbi et tungt FCM-pres, og derfor blev der i stedet scoret den anden vej et minut før pausen. Lemvig GF-knægten Victor Torp viste igen sin fine sparketeknik frem med et velplaceret langskud - 3-0 og pausetid.

Buch med hattrick
Det solide FCM-spil fortsatte i anden halvleg, og det var virkelig til at se, at holdet er inde i en spillemæssig god periode. Ti minutter inde i halvlegen blev føringen således udbygget yderligere.

Og igen var det målfarlige Sebastian Buch, der stod for scoringen. U17-landsholdsspilleren modtog en stikning og svigtede ikke - 4-0. Kort tid herefter blev Silkeborg-nedturen meget symptomatisk udstillet ved et rødt kort.

Hjemmeholdet virkede slet ikke til at være mødt op, og nu lignede det mere en kamp imellem Buch og Torp om at score hattrick, selvom varmen begyndte at spille et puds og gøre spillerne lidt baldret i hovederne. Ti minutter før tid fandt den interne kamp dog sin vinder.

Sebastian Buch blev nemlig helt ligesom sin sidste scoring sendt i dybden, og igen slog instinktet slog til, der samtidigt sikrede ham hattricket. 5-0 til FCM i en kamp, hvor det var meget sjovere at spille i sort og rød end rød og hvid.

- Vi præsterer på rigtig højt niveau i dag, og alle er der, hvor de skal være med hensyn til disciplin, opspil og presspil, så det er vi rigtig godt tilfredse med. Alt i alt er vi generelt tilfredse med et gør vi gør lige nu med et travlt program, og det skal vi fortsætte med i de sidste to kampe, fortæller træner Svend Graversen, der nu sammen med holdet skal håbe på, at AaB taber point i den sidste kamp for selv at kunne sikre sig bronzemedaljerne.

På onsdag bliver det hele så afgjort, når FCM U17 sin sidste ligakamp ude mod Esbjerg klokken 18.30.

SIF U17 - FCM U17 0-5 (0-3)
12' 0-1 Victor Torp
25' 0-2 Sebastian Buch Jensen (assist Mikkel Jakobsen)
39' 0-3 Victor Torp
50' 0-4 Sebastian Buch Jensen
60' 0-5 Sebastian Buch Jensen

Start-11: Simon Petersen, Japhet Sery Larsen (55' Lukas Giessing), Nicolai Damkjær, Gustav Kjeldsen (40' Aksel Smith-Petersen), Mathias Nors, Nicolas Hautorp Madsen (40' Casper Tengstedt), Victor Torp, Mikkel Jakobsen, Jonathan Dahl Bagger, Mads Carlsson, Sebastian Buch Jensen