04.03.2017, 18:39 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Storspil af U17 – men kun et point

FCM U17 og Esbjerg ligger fortsat side om side i U17 Ligaen, efter at det lørdag blev til 2-2 på Ikast Stadion

FCM U17 startede kampen som lyn og torden og truede med at løbe Esbjerg over ende i kampens indledning. Indenfor de første syv minutter blev det til to store muligheder til først Casper Tengstedt og siden Nicolas Dyhr, men målet lod vente på sig.

Trykket på Esbjergs mål fortsatte ufortrødent ind til midtvejs i første halvleg, hvor det opskruede spiltempo tvang FCM’erne til at træde lidt på bremsen og genvinde pusten. Esbjerg kæmpede det bedste de havde lært, og efter 25 minutter måtte Jonathan Dahl Bagger desværre udgå med et skrub, efter at være blevet bremset i et gennembrud.

På dette tidspunkt burde ulvene have været foran med både et og to mål, men at score i sine gode perioder er også en kvalitet, og hvis der var noget man kunne klandre FCM U17 for i første halvleg, så var det den manglende evne til at udnytte chancerne.

Fire mål efter pausen
Var der optræk til frustarationer hos FCM-spillerne, var det dog ikke til at se, og ulvene startede anden halvleg på samme måde som første – Casper Tengstedt brød igennem og var alene med Esbjerg-keeperen, der igen trak sig sejrrigt ud af duellen.

Så gik den dog heller ikke længere og kort efter faldt føringsmålet så. Et godt FCM-angreb blev i første omgang afvist af gæsterne, men returbolden faldt til Casper Tengstedt, der denne gang huggede bolden i kassen med et godt spark.

Målet tvang Esbjerg frem på banen, og det gav en mere åben slagudveksling. Det trak dog efterhånden op til, at FCM ville tage stikket hjem, men ti minutter før tid gik det galt for værterne – og igen var det efter en standardsituation. Et Esbjerg-frispark blev sendt ind i FCM-feltet, hvor Noah Iversen var så uheldig at dirigere bolden i eget net.

Angriberen havde dog ikke tænkt sig at det skulle være det, der stod tilbage om hans kamp, så da FCM kort efter fik tilspillet sig et hjørnespark, dukkede han nok en gang op og pandede bolden i nettet – denne gang det rigtige.

Esbjerg kastede alt frem, og FCM’erne lod sig presse til at give et par hjørnespark væk. Det skulle blive dyrt, for efter et par returbolde lykkedes det Esbjergs Oliver Olsen at få sendt en ikke videre fortjent udligning i nettet. I opgørets absolut sidste sekunder kom Oskar Bloch udækket frem til et hovedstød i Esbjerg-feltet, men bolden strøg over mål, og så måtte FCM U17 tage til takke med det ene point.

- Vi spiller en rigtig god kamp fra ende til anden – måske den bedste i denne sæson – og spillemæssigt er vi overordentligt tilfredse. Resultatmæssigt er vi afsindigt skuffede, vi dominerer stort, og jeg har svært ved at nævne nogle Esbjerg-chancer, udover de to mål de scorer. Igen er det desværre standardsituationerne, der koster os, lød det fra Svend Graversen efter kampen.

FCM U17 spiller igen lørdag d. 11/3 kl. 15.15, hvor ulvene får besøg af HB Køge.

FC Midtjylland U17 – Esbjerg fB U17 2-2 (0-0)
43’ 1-0 Casper Tengstedt
71’ 1-1 Selvmål
75’ 2-1 Noah Grøn Iversen
80’ 2-2 Oliver Olsen

FCM: Enock Mawete Mwimba – Lukas Giessing, Oskar Bloch, Japhet Sery Larsen, Gustav Isaksen – Casper Tengstedt, Nicolas Hautorp Madsen (76’ Aleksandar Sojic), Antonis Martis – Jonathan Dahl Bagger (25’ Oliver Sørensen [FCM U15]), Nicolas Langberg Dyhr, Noah Grøn Iversen