17.01.2017, 09:48 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

Svensk forsvarstalent på rette hylde i FCM

Svenske Andreas Murbeck skiftede i 2015 til FCM – et valg han aldrig har fortrudt

Et uddrag fra det svenske medie fotbollskanalen.se: Ratad av MFF - nu slår sig talangen fram i dansk storklubb

I efteråret 2013 fik 15-årige Andreas Murbeck besked om, at han desværre ikke ville blive forfremmet til Malmö FF’s U17-hold. Tre år senere kunne han kalde sig skandinaviske mestre med FC Midtjyllands U19 hold.

- Jeg har aldrig nogensinde fortrudt, at jeg skiftede til FC Midtjylland, fortæller Andreas Murbeck til fotbollskanalen.se.

Andreas Murbeck blev i 2015 hentet til FC Midtjyllands akademi fra den svenske klub Landskrona. Siden da har den talentfulde forsvarsspiller taget flere skridt op ad udviklingsstigen. I dag er han en fast del af det midtjyske U19-hold, men han træner også med U20-gruppen og førsteholdet. Det betyder, at han, ved siden af kampene for U19, også spiller reservekampe for førsteholdet.

- Kampniveauet i Danmark er godt. I reserveligaen er det meget blandede hold, der møder hinanden, hvor både førsteholdsspillere og U19-spillere får spilletid. Det er sjovt at spille med og mod dem med stor erfaring. Dem kan man lære en masse af, siger Andreas Murbeck.

Havde du nogensinde troet, at du ville havne i FC Midtjylland?  
- Hvis jeg skal være helt ærlig… Jeg havde prøvetrænet med 1860 München om foråret og nogle måneder senere hørte jeg om FCM. Klubben kendte jeg ikke meget til. Jeg havde hørt lidt om deres akademi, men jeg tvivlede på, at det blev min vej, fordi jeg havde det så godt i Landskrona.

- Alligevel gav jeg det en chance, og da jeg kom, var jeg ikke i tvivl om, at det var, hvad jeg ønskede. Det føltes meget professionelt, og jeg har aldrig fortrudt mit valg, siger Murbeck.

Hvad synes du om din egen udvikling, mens du har været i Danmark?
- Som spiller er det bare gået fremad, og skridtet til Midtjylland har været det helt rigtige for mig. Jeg har lært alt fra, hvordan jeg skal forsvare til, hvordan jeg spiller bolden op. Det har været meget positivt for min udvikling.

- Nu når spillet begynder at sidde mere og mere i skabet, føler jeg, at det er på fysikken, der skal bygges mere på. Man får hele pakken her, forklarer forsvarsspilleren.

Hvordan vil du beskrive dig selv som spiller?
- Som en forsvarsspiller der kan lide at forsvare – en spiller som undgår, at der bliver lukket mål ind. Jeg vil hellere vinde 1-0 end 4-3. Men samtidig kan jeg godt være lidt gamblende i mit spil. Jeg er ikke en spiller, som altid ’renser’, og det har jeg arbejdet meget på at forbedre. Jeg vil være en sikker spiller og undgå at risikere bolden for ofte. Så når jeg rydder op, vil jeg rydde ordentligt op, siger Murbeck.

I løbet af sin tid i FCM er Andreas Murbeck blevet danske mestre to gange. Desuden har han været med til at vinde store turneringer i Mexico, Italien og Schweiz. Denne sæson har også budt på store sejre på den internationale scene. I november vandt han med FCM U19 de skandinaviske mesterskaber, som blev afholdt i Göteborg. I en 3-0- sejr mod sin tidligere klub Malmö FF fik Andreas Murbeck lov til at bære anførerbindet.

- Det var en sjov turnering. Det var sjovt at spille mod de svenske hold, jeg ikke havde mødt, inden jeg kom til Danmark. Samtidig var det fedt at møde Malmö igen. Jeg kender en del spillere fra min tid i klubben, siger Andreas Murbeck.

Der venter Andreas Murbeck og FCM U19 et spændende efterår. Holdet skal i U19-ligaen forsøge at holde fast i førstepladsen og forsvare mesterskabstitlen. Sideløbende har mandskabet spillet sig videre i UEFA Youth League, ungdommens svar på Champions League. Her møder de Benfica i et knald-eller-fald opgør på MCH Arena den 7.februar.