06.04.2019, 20:23 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FCM Foto

Syv mål, da U17 slog AGF

Lørdag eftermiddag slog FC Midtjyllands U17-mandskab AGF med hele 5-2.

Onsdag aften spillede FC Midtjyllands U17-hold sig videre i DBU Jyllands U17 pokalturnering, da man på udebane slog AGF U17 med 3-1. Lørdag eftermiddag stod der igen AGF på menuen for FCM U17, da aarhusianerne gæstede Ikast Stadion. Kampen lignede på forhånd et helt lige opgør, men ulvene viste sig frem fra sin bedste side og vandt endnu en gang over aarhusianerne.

Dog var FCM i det første kvarter stærkt presset af AGF, hvor aarhusianer fik lidt for mange chancer. Især på indlæg så ulvene ikke for godt ud, lyder vurderingen fra træner Henrik Jensen:

- Jeg er utilfreds med vores start på kampen. I det første kvarter får vi ikke sat vores pres og derfor er AGF også klar farligst.  Vi tillod lidt for mange chancer imod især i det første kvarter. Vi skal blive dygtigere til at forsvare indlæg imod os, udtaler han.

Føringsmålet udeblev dog for udebaneholdet og i stedet var det ulvene der tog føringen efter 19 minutter. Aral Simsir modtog bolden efter en kort hjørnesparkskombination. Angriberen drev gæk med hele AGF-forsvaret og fra en spids vinkel kunne han se sin afslutning gå i målet til 1-0.

Danijel Djuric viste også prøver på sine driblekvaliteter, da han i det 41. minut udbyggede den midtjyske føring. Med en Laudrup-finte snød han AGF-forsvaret inden han fra en spids vinkel lagde bolden over i det lange hjørne af målet til 2-0 for FCM.

Anden halvleg bød på hele fem scoringer. Den først tilfaldt FCM efter 51 minutter, hvor Mads Hansen modtog en lang aflevering i dybden og flugtede bolden i mål.

Herefter bragte AGF spænding i opgøret med to hurtige reduceringer. Den første kom efter 56 minutters spil, hvor Frederik Ihler stod klar på riposten og passede Simon Madsen i FCM-buret. Få minutter senere snød en afrettet bolden FCM-forsvaret og derfor var Simon Madsen alene med to AGF’erne. Frederik Ihler blev spillet fri og kunne lægge bolden ind til 3-2 og dermed bringe spænding i opgøret.

Spændingen døde dog hurtigt. Ulvene holdte hovedet koldt og gik ikke i panik efter de to hurtige AGF scoringer. I stedet jagtede man et mål og det kom efter 67 minutters spil,  da Aral Simsir blev dobbelt målscorer. Angriberen opsnappede en fejlclearing i AGF-feltet og udplacerede sikkert AGF-keeperen og udbyggede dermed den midtjyske føring, til stor glæde for Henrik Jensen:

​- Stor ros til drengene for at rejse sig rigtig godt efter de to hurtige AGF-scoringer. Rigtig stærk kommet igen, for kampen kunne være tippet, men de viser stor format og karakter og holder hovedet koldt.

I det 78. minut lukkede og slukkede FCM opgøret. Mads Hansen afsluttede et flot FCM-angreb ved at sende bolden ind i et tomt mål. Forinden var han var han blevet spillet helt blank af sin holdkammerat i en situation, hvor to FCM’er var alene med målmanden.

Resultatet holdte til slutfløjt og dermed kunne FCM’erne for anden gang på få dage gå fra banen med en sejr over AGF. Præstationen glæder holdets cheftræner, Henrik Jensen, der sporer fremgang i holdets defensive præstationer:

- Overordnet set var den defensive præstation bedre, og der er fremgang at spore. Vi spiller langt hen ad vejen en rigtig fin kamp. Vores gameplan i den offensive del af spillet lykkedes godt. Vi leverer et meget dynamisk og livligt offensivt spil. Vi får sat vores positioner rigtigt godt og bevæger os godt for hinanden og skaber derfor mange muligheder i løbet af kampen.

Med sejren rykker FCM forbi AGF i U17-tabellen. De unge ulve kravler op på ligaens tredjeplads med 28 point efter 17 kampe.

 

FCM U17 - AGF U17 5-2 (2-0)

19’ 1-0: Aral Simsir

41’ 2-0: Danijel Djuric

51’ 3-0: Mads Hansen

56’ 3-1 Frederik Ihler

62’ 3-2 Frederik Ihler

67’ 4-2 Aral Simsir

78’ 5-2: Mads Hansen

 FCM U17: Simon Madsen – Simon Ulrik (84’ Victor Bak), John Ndjate, Oliver Jeppe, Jens Emil Fjendsbo  - Oscar Fraulo, Frederik Christensen - Tobias Damtoft (79’ Mikkel Tønnesen), Danijel Djuric (68’ Anders Kaiser), Aral Simsir - Mads Hansen