30.09.2018, 12:25 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

Syv mål på tavlen i U17-sejr

FC Midtjyllands U17-hold brød den dårlige stime mod AaB og sikrede sig en 4-3 sejr på Ikast Stadion.

U17-træner Henrik Jensen lagde før kampen mod AaB vægt på, at man ikke skulle lægge noget i den dårlige sæsonstart, AaB havde fået. Han forventede en tæt og intens kamp, og det var lige netop hvad ulvene fik. AaB havde til dagens kamp valgt en lav forsvarslinje, hvilket betød at midtjyderne kampen i gemmen måtte finde nøglen til at bryde igennem deres forsvarsorganisation.

Det derfor var et angrebsivrigt midtjysk hold, der mødte et AaB-hold, der lurede på kontra. Det gav til tider midtjyderne store problemer. AaB’erne gav derfor FCM kamp til stregen, men en toppræstation fra FC Midtjylland var altså nok til at slå aalborgenserne.

Allerede efter fem minutter bragte Aral Simsir ulvene i front da han modtog en bold i dybden lidt ude foran midterlinjen. Simsir tog flere træk med bolden og afdriblede AaB forsvaret inden han fra en lidt skarp vinkel smækkede bolden i kassen.

Føringen holdte dog kun i otte minutter, da Oliver Børsting udlignede for AaB. En fejlaflevering fra FCM forsvaret omkring midtercirklen sætter en AaB kontra i gang, der ender med, at Børsting på kanten af feltet affyrer et skud, der passerer Frederik Bach i FCM-buret.

Tobias Damtoft bragte dog atter ulvene i front, da han kom først på et fladt indlæg fra Mads Hansen.

Det skulle dog blot gå få minutter, før der igen var balance i regnskabet. Christoffer Jensen afslutter et flot AaB opspil med en kanonkugle fra distancen, der siddet helt oppe i trekantsammenføjningen, uden chance for Frederik Bach i FCM-buret. Et vidunderligt traf af AaB-spilleren.

Dermed stod der 2-2 i pausen efter en underholdende første halvleg.

Underholdningen fortsatte i anden halvleg, hvor ulvene igen skulle bringe sig i front. Efter 52 minutters spil får ulvene tilkæmpet sig et hjørnespark. Her kommer Simon Madsen højst op i feltet, og hans hovedstød rammer AaB’s Oliver Overgaard, der passerer egen keeper og dermed scorer selvmål.

FCM skulle dog også selv indkassere et mål på hjørnespark, da AaB efter 62 minutters spil endnu en gang bragte balance i regnskabet. Marcus Hannesbo sætter fra en fri position bagest i feltet bare foden på og udligner for de bolsjestribede.

Mads Hansen sikrede dog FCM sejre, da han efter 78 minutters spil i midten af feltet satte hovedet på et indlæg og bragte ulvene på sejrskurs. Føringen holdte resten af kampen og dermed tog ulvene sin tredje sejr i træk og bringer sig op på førstepladsen i U17 ligaen.

Cheftræner Henrik Jensen tager meget positivt med fra kampen, blandt andet at det lykkedes holdet at få scoret på en standardsituation:

- Vi er rigtigt glade for sejren. Jeg er rigtigt godt tilfreds med, at drengene viste stor tålmodighed og koncentration kampen igennem. Vi skaber målchancer nok til at lukke kampen, som vi også dominere og kontroller mod et hold, der hele tiden var farlige på omstillinger. Derudover var det dejligt, at vi fik scoret på en standardsituation, det har vi arbejdet meget med. Vi har været farlige på det i andre kampe, men ikke fået scoret, derfor var det dejligt at se, at vi endelig fik hul på bylden i dag, udtaler cheftræneren.

Træneren er dog også opmærksom på, at holdet skal blive bedre til at spille mod defensivt organiserede hold:

- Vi skal øve i at blive endnu bedre til at bryde en modstander op, der vælger et lavt udgangspunkt i defensiven, som AaB gør i dag. Det var en ny udfordring for os, og noget vi skal øve os i på træningsbanen, afslutter han.  

Næste opgave for ulvene er på lørdag, hvor man gæster Vejle. Der er kampstart kl 14.15.

FC Midtjylland U17 – AaB U17 4-3 (2-2)
5’ 1-0 Aral Simsir

13’ 1-1 Oliver Børsting

27’ 2-1 Tobias Damtoft

28’ 2-2 Christoffer Jensen

52’ 3-2 Oliver Overgaard

62’ 3-3 Marcus Hannesbo

78’ 4-3 Mads Hansen

FCM U17: Frederik Bach – Kristoffer Lund, Anders Kaiser, John Ndjate – Simon Madsen (67’ Jens Fjeldsbo) , Oscar Fraulo, Frederik Christensen, Ramus Obling (57’ Oliver Jeppe) - Mads Hansen, Aral Simsir, Tobias Damtoft (78’ Victor Lind