04.08.2019, 20:21 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Talenterne gik hele vejen i Tyskland!

FCM U19 vinder af stærkt besatte Oberndorf Cup efter drama mod Tottenham. Birksø helt i straffesparkskonkurrencen.

På Oberndorf Cups hjemmeside bliver FCM U19's danmarksmestre omtalt som turneringens ”Hecht im Karpfenteich” - på dansk ”gedden i karpedammen”. Underforstået; et hold der ville ruske op i tingene, og det prædikat må man sige, at FCM-talenterne i den grad levede op til.

Søndag aften kunne FCM'erne lade sig hylde som vinder af den turneringen der talte navne som PSG, Liverpool, RB Leipzig, brasilianske Gremio og altså også finalemodstanderne fra Tottenham.

I semifinalen mødte FCM'erne de forsvarende mestre, Schalke 04, der havde vundet deres pulje foran Liverpool. Ikke mindst offensivt så tyskerne stærke ud, og i de tre puljekampe havde de scoret ni gange. Modsat kunne FCM'erne bryste sig af endnu ikke at have lukket mål ind.

Den statistik holdt dog kun i små tyve sekunder af semifinalen så kom Schalke fri til indlæg i højresiden, og selvom Valdemar Birksø refleksreddede den første afslutning, var han prisgivet, da riposten faldt ned for fødderne af Schalkes Matthew Hoppe.

FCM'erne svarede prompte igen med et godt angreb over højrekanten, der endte med et fladt indlæg der nåede hele vejen over til bagerste stolpe. Her var Dyhr løbet i position, men han fik foden for meget under bolden, der gik over mål.

Efter ni minutter kom udligningen så. En af Schalkes midterforsvarere lavede et katastrofalt boldtab i midtercirklen, og så kørte FCM en hurtig omstilling. Bolden endte ved Oliver Sørensen der kontrolleret lagde bolden forbi den tyske målmand.

FCM'erne skabte flere gode chancer, men først i det 32. minut lykkedes det at bringe sig i front. Nikolas Dyhr var selv med til at starte et angreb over højresiden, modtog derefter bolden inde i feltet og fra en spids vinkel sparkede han den fladt ind ved den fjerneste stolpe.

Fem minutter senere førte Aral bolden frem, han fandt Jibril i feltet og den store nigerianer driblede sig fri til skud. Desværre tog afslutningen overliggeren, og derfor var der spænding til det sidste. Schalke kastede alt frem til sidst, men det blev ved en lige-ved-og-næsten stikning og nogle dødbolde.

<<<<<<<<Se highlights fra turneringen her>>>>>>>>

Tottenham, nochmal
Den anden semifinale var et rent engelsk anliggende mellem Liverpool og Tottenham, og her lykkedes det London-klubbens talenter at få en vis revanche for Champions League-nederlaget, da de trak sig sejrrigt ud af straffesparkskonkurrencen efter 1-1 i den ordinære kamp.

Dermed var scenen sat for en finale mellem FCM og Tottenham, og den kamp skulle blive lige så jævnbyrdig som de to klubbers møde i puljespillet (0-0). Første halvleg tilhørte FCM – ulvene stod sædvanen tro godt i forsvaret og skabte flere store chancer. I anden halvleg kom Tottenham dog stærkt tilbage – englænderne dominerede på bolden og FCM lurede på omstillinger.

Stadigvæk var der dog ingen der kunne få bolden over stregen, og derfor måtte opgøret ud i 2*5 minutter forlænget – finalen var i forvejen forlænget fra 50 til 60 minutter, og det var 22 meget meget trætte spillere, der forsøgte at fremtvinge et mål.

Det kom ikke, og så måtte det hele afgøres fra ellevemeterpletten. Her blev Valdemar Birksø matchvinder for FCM, da han snuppede tre engelske forsøg, og så kunne Aral Simsir sparke trofæet hjem til Jylland på FCM's næstsidste spark.

- Derud hvor det gør ondt
I de efterfølgende jubelscener fik cheftræner Henrik Jensen hældt de obligatoriske læskedrikke ned ad nakken, og således forfrisket kunne han gøre status over en fremragende turnering mod modstandere fra den allerøverste talenthylde:

- Det har været en fantastisk oplevelse, og jeg synes vi viste, at vi set over de tre dage var turneringens stærkeste hold. For os har det her været en tur hvor vi skulle smede to årgange sammen, og det jeg er allermest stolt over er det sammenhold og den offervilje drengene har udvist over for hinanden. Da vi skal spille de ti minutters ekstratid er vi derude, hvor tingene virkelig gør ondt, men spillerne kæmper videre, og jeg er meget glad for, at de også fik belønningen for det, beretter Henrik Jensen fra det sydlige Tyskland.

FCM U19 indleder titelforsvaret i den hjemlige liga d. 17. august med en udekamp mod Silkeborg.

Semifinale
FC Midtjylland U19 - Schalke 04 2-1 (1-1)
1' 0-1 Matthew Hoppe
9' 1-1 Oliver Sørensen
32' 2-1 Nikolas Dyhr

Finale
FC Midtjylland U19 - Tottenham U19 0-0, 3-1 strf.