04.04.2019, 18:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

Talenterne i dobbeltopgør mod de Hviie

Optakt: U19 skal rejse sig efter Youth League-exit, mens U17 skal bygge videre på pokalsejr

FC Midtjylland U19 – AGF U19, lørdag kl. 13.00 på Ikast Stadion
Alting har en ende, også et europæisk eventyr. For FCM U19 strakte rejsen sig helt til den Iberiske halvø, hvor et stærkt Porto-mandskab blev stopklodsen.

Ved at være blandt de sidste otte hold i UEFA Youth League, nåede FCM U19 en ny milepæl i klubbens talentarbejde, og samtidig fik spillerne på U19-holdet nogle vigtige erfaringer i deres fortsatte udvikling. Claus Therkildsen sætter ord på oplevelsen:

- Youth League har først og fremmest givet os en stor tro på vores egne evner. Men jeg synes også vi har tilegnet os noget af den hårdhed i vores spil, som vores modstandere i turneringen har haft.

- Derudover har vi lært, hvad der skal til, og det er, at vi skal spille op til næsten 100% af vores potentiale. Det er ikke for at forklejne vores egne spillere, men hold som Roma, Manchester United og Porto henter deres talenter fra en meget høj hylde - og individuelt er de bedre end os. Den forskel har vi langt hen ad vejen udlignet ved at være dygtige til at gøre tingene sammen - og det kan vi være stolte af, siger Claus Therkildsen.

Nu gælder det det den hjemlige liga og forsvaret af mesterskabet. Her møder FCM U19 lørdag AGF, der ligger på næstsidstepladsen efter et hårdt forår, der indtil videre har budt på tre nederlag – senest 0-1 mod Brøndby.

Også hos FCM er man sulten efter sejr, efter at man i sidste runde måtte lade sig nøjes med et point i Silkeborg. Det kom efter en kamp, hvor man gjorde mange ting rigtigt, men forsømte at få læderet over stregen:

- Nu er jeg jo forhenværende U19-træner i AGF. Derfor ved jeg også, at vi kommer til at møde et topmotiveret mandskab, der meget gerne vil slå netop os. Resultaterne til trods, så synes jeg AGF er et godt spillende hold, og vi skal være aggressive og vise noget power, hvis vi skal have tre point, siger FCM-træneren.

Da de to hold mødtes i efterået blev det til en 4-1 sejr til FCM på mål af Gustav Isaksen (3) og Casper Tengstedt. AGF må til opgøret se bort fra den karantæneramte midtbanespiller Mads Bager.

FC Midtjylland U17 – AGF U17, lørdag kl. 15.15 på Ikast Stadion
Også U17 tørner sammen med AGF, og det opgør fik ulvene et godt mentalt rygstød til, da de ondag aften eliminerede århusianerne fra DBU Jyllands U17 pokalturnering.

Det skete med en 3-1 sejr på Fredensvang, men det hører med til historien, at begge klubber stillede med U15/U16-mandskab, og derfor vil være en betragtelig udskiftning på de to hold, der lørdag løber ind på Ikast Stadion.

For FCM U17 har de to seneste kamp budt på 15 mål – først blev det 3-4 mod FC Nordsjælland i Farum og siden spillede man 4-4 i Silkeborg mod U17 Ligaens førerhold. En statistik cheftræner Henrik Jensen har det lidt ambivalent med:

- Fra et udviklingsperspektiv har det været nogle virkelig gode kampe, fordi begge hold har spillet med risiko og mange mand-til-mand dueller. Jeg er også tilfreds med vores offensive tilgang og udbyttet af den – men vi må ikke lukke så mange mål ind. Der skal vi blive lidt bedre til at finde balancen og være lidt dygtigere, når vi forsvarer os, både individuelt og kollektivt, fortæller FCM U17’s træner.

Kampen ligner på papiret et helt lige opgør, i det de to hold ligger side om side i tabellen, begge med 16 point. I sæsonens første indbyrdes møde blev det til en 3-0 sejr til FCM på mål af Mads Hansen (2) og Aral.

Kun Mikkel Kristensen sidder fortsat ude for FCM U17. Ingen af de to hold har spillere i karantæne.