08.04.2016, 12:10 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Talenterne møder OB

FCM U17 jagter den tredje sejr i træk, mens hvert point er vigtigt for FCM U19 i den tilspidsede guldkamp i U19 Ligaen

Skader og sygdom kom desværre til at sætte sit præg på FCM U18’s deltagelse i årets Torneo Bellinzona. En enkelt sejr og to nederlag betød, at ulvene måtte forlade turneringen efter puljespillet

- Margenen mellem succes og fiasko er ofte meget smal, og det, synes jeg også, var tilfældet i Bellinzona. Vi havde 11 mand væk på landsholdstjeneste, og det betød, at vi udtog nogle spillere til turen, som vi på forhånd vidste, vi var nødt til at skåne, siger Kenneth Andersen med henvisning til blandt andre Hagelskjær og Kristian Riis.

Undervejs blev flere spillere ramt af influenza, og derfor valgte trænerstaben modstræbende at trække holdet fra placeringskampen om syvendepladsen. For de spillere, der ikke var med i Schweiz, har belastningen været mere lempelig. Fraset u-landskampe har U19-spillerne ikke været i aktion siden reserveholdskampen mod Esbjerg d. 21/3.

Her har de kunnet se FCN genetablere deres syvpointsforspring i U19 Ligaen med en 3-2 sejr over Brøndby. Farum-klubben har dog spillet fire kampe mere end FCM, mens AaB med et 2-1 nederlag til Randers forpassede chancen for at gå forbi FCM på andenpladsen.

For FCM U19 drejer det sig dog ene og alene om at vinde lørdagens kamp mod OB. Fynboerne ligger på en niendeplads, men selvom det er et hold fra den tunge ende af tabellen, forudser Kenneth Andersen en svær kamp.

- Vi vandt 2-0 over dem i efteråret i en kamp, hvor de gav os en del problemer ved at være enormt aggressive i deres pres- og duelspil. Den tilgang tror jeg, de vil forsøge at gentage, og samtidig er det min fornemmelse, at de vil være stærkere end sidst, erklærer Andersen.

Det skyldes blandt andet, at fynboerne siden det første møde er blevet forstærket af tilbagevendte Mads Raben. Angriberen fik superligadebut for OB allerede som 16-årig, men har været sat ude af spillet i en længere periode med en korsbåndsskade. Derudover har OB henover vinteren fået tilgang af den 18-årige ivorianer Yao Dieudonne, og angriberen har allerede markeret sig med fire mål i U19 Ligaen.

OB’erne kommer dog på hårdt arbejde mod et FCM-hold, der endelig kan trække på hele truppens bredde - kun Rasmus Nicolaisen er med sikkerhed ikke i spil mod OB. FCM har ingen spillere i karantæne til opgøret, mens OB må se bort fra U19-landsholdsspilleren Jacob Buus Jacobsen på den konto.

Der er kick-off på Wunderelf Arena lørdag klokken 13.00

U17: Skal gøre det bedre end sidste mod OB

 

Ligesom U19-holdet har FCM U17 ikke spillet ligakampe siden kampen mod FCN den 19. marts. Det opgør resulterede i en meget tilfredsstillende 2-1-sejr, og dermed kan FCM U17 notere sig to sejre i lige så mange forsøg – en god start for et mandskab med ambitionen om at blive forårets hold.

Siden da blev FCM-truppen groft sagt delt i to dele, hvoraf den ene deltog i Torneo Belinzona, mens flere af førsteårsspillerne deltog i U16-turneringen Scandic Elite i Vejle med en sjetteplads til følge.

Nu er U17-truppen så igen samlet, og her gælder det kampen mod OB. Efterårets tvekamp med de stribede endte i en 0-0 pointdeling, og Svend Graversen lægger ikke skjul på, at han forventer en bedre indsats denne gang

- Det var en lige kamp og et retvisende resultat, men vi var ikke tilfreds med præstationen. Vores organisation så ikke for godt ud, og der manglede sammenhæng på holdet. Vi går efter at dominere kampen, og så vil vi vise, at vi kan spille med større kvalitet, end vi gjorde derovre, erklærer Graversen.

FCM U17 må fortsat undvære midtstopperne Gustav Kjeldsen og Oskar Bloch, men kan ellers råde over en skades- og karantænefri trup. OB må til gengæld undvære holdets normale midterakse, da Jonathan Harboe og Mads Frøkjær begge har optjent en dag i skammekrogen.

Der er kick-off klokken 15.15 på Wunderelf Arena.