08.06.2018, 10:49 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Talenterne runder sæsonen af mod Vejle

U17 skal rette op på midtugens black-out, mens U19’s DM-vindere er begyndt at kigge frem mod den kommende sæson

Vejle BK U19 – FC Midtjylland U19, lørdag kl. 13.00
Det er små to uger siden, at FCM U19 definitivt sikrede sig DM-guldet, men midtugens 4-1 sejr over Silkeborg viste, at FCM’erne ikke er gået på sommerferie endnu.

Det skete i en kamp, der for flere af spillerne var den sidste som ungdomsspiller – og for nogle også den sidste i FCM trøjen, i hvert fald i denne omgang.

Hvis spillerne var sentimentale, kom det dog ikke til udtryk på banen, hvor Silkeborg blev slået sikkert, trods en udvisning af Tobias Anker og efterfølgende straffespark som Enock Mawete reddede.

- Vi kommer til at skifte meget ud i forhold til kampen i onsdags. For en del af spillerne var det den sidste kamp for U19-holdet, og kampen mod Vejle bliver så modsat en kamp, hvor vi vil se frem mod næste sæson, og tage de første skridt mod at spille det hold sammen, fortæller Kenneth Andersen, der blandt andet vil give spilletid til nigarianske Oche, Victor og Jibril - trioen kom til holdet i vinterpausen fra FC Ebedei i hjemlandet Nigeria.

Hos Vejle er situationen lidt den samme. Østjyderne er sikre på at slutte på 11. pladsen, og har dermed kun æren tilbage at spille for – hvilket da heller ikke skal underkendes. Vejlenserne har tillige været klart bedst på eget græs, hvor man har hentet 13 af sæsonens 15 point. Da de to klubber mødtes i efteråret, endte det med en 4-1 sejr til FCM, og med en sejr kan ulvene matche sidste sæsons pointhøst (51p).

På forhånd står det klart, at tre spillere ikke kommer i aktion. Tobias Anker er i karantæne, mens Japhet Sery Larsen og Henry ”Uzo” Uzochukwu fokuserer på at være klar til den kommende sæsons opstart.

Vejle BK U17 – FC Midtjylland U17, lørdag kl. 15.15
Det gik onsdag aften mere end bare en smule galt for FCM U17, og i sæsonens sidste hjemmekamp løb ulvene ind i en regulær øretæve.

Det var Silkeborg, der entusiastisk svang kontra-kæppen over de midtjyske rygstykker i et opgør, der endte som en bizar spejling af FCM’ernes 6-1 sejr i Silkeborg tidligere på sæsonen.

- Det var en forfærdelig kamp, og vi skal være taknemmelige for, at vi har en kamp mere, inden vi går på sommerferie. Vi blev ydmyget, og nu skal vi komme med en trodsreaktion og et helt andet udtryk på lørdag. Vi har været kendetegnet ved at være stærke i presset, gode på bolden og farlige på banens sidste tredjedel, og det er det, vi skal vise mod Vejle, fortæller Akademitræner Martin Mark.

Han fortæller, at der er status quo på skadesfronten, og at det derfor bliver mere eller mindre den samme trup, der skal forsøge at vaske Silkeborg-pletten væk.

Med onsdagens nederlag forsvandt den sidste mulighed for at slutte i top 3, og på fjerdepladsen presses FCM U17 nu bagfra af AaB og Vejle. Efter en stærk periode på tolv kampe uden nederlag, har det yngste Akademihold tabt pusten - tre af de sidste fire kampe er blevet tabt.