01.03.2018, 13:53 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Talenterne til Farum

Svære udekampe venter de to akademihold på lørdag

Lørdag kl. 13.00: FC Nordsjælland U19 – FC Midtjylland U19
Forårets første spillerunde formede sig mere eller mindre perfekt for FCM U19; om lørdagen slog ulvene Randers med 7-0 i Stadome og søndag tabte de nærmeste forfølgere, FCK, med 4-1 til Brøndby.

Det efterlader FCM U19 med et forspring på ti point ned til et forfølgerfelt med Brøndby i spidsen, men på lørdag venter sæsonens måske hidtil sværeste opgave. Her gæster ulvene FC Nordsjælland og Right to Dream Park, hvor FCM U19 ikke har vundet siden kunstgræsset blev rullet ud i 2012.

- Det bliver en helt, helt anden kamp end mod Randers, der ikke kom for at dominere på bolden. Nordsjælland kommer ikke til at være afventende, og ligesom os vil de kontrollere kampen ved at have bolden. Det er et hold med et væld af dygtige boldspillere, og for os gælder det om at diktere, hvor på banen de har bolden, fortæller cheftræner Kenneth Andersen.

Han kunne se sit hold holde nullet mod Randers, mens offensiven sprudlede – endda til trods for at man var uden Aziz Essaisi og Sebastian Buch. Sidstnævnte vender tilbage til holdet til kampen mod FCN, og også Aziz ventes snarligt at gøre comeback – den svenske angriber er tilbage i træning efter at han fik et brud i foden under De Nordiske U19-mesterskaber.

FC Nordsjælland åbnede foråret med et lokalopgør mod Lyngby, og her vandt Farum-holdet med 2-0 efter en kamp, der kom til at bære præg af, at Lyngbys målmand blev udvist efter blot 50 sekunder og måtte erstattes af en markspiller.

Lørdag kl. 15.15: FC Nordsjælland U17 – FC Midtjylland U17
Også i U17 lejren er der tilfredshed at spore efter forårspremieren. Her vandt ulvene med 2-0 over Randers og dermed holdt FCM U17 sig til i den brede, men tætte topkamp, hvor man pt. indtager fjerdepladsen.

Lørdag venter der en direkte duel med en af de andre medaljekandidater, nemlig FC Nordsjælland, der ligger på tredjepladsen, og med en 3-1 sejr over Lyngby ligeledes fik en god start. Sjællænderne har efter en ujævn start fundet deres niveau og kan se tilbage på seks sejre og en uafgjort i de seneste syv kampe.

- I og med at topkampen er så tæt, er det klart, at det er de indbyrdes kampe, der bliver afgørende for placeringerne til slut. Vi kommer til at være fremadrettede og aggressive, og vil søge at tage styringen, så vi kommer ikke som sådan til at gøre tingene anderledes, end vi gjorde mod Randers, fortæller A+ træner Rene Andersen, men modererer så udsagnet en smule.

- Vi afgav lidt for store rum til Randers, og det slipper vi ikke af sted med mod FCN. Så vi skal hænge lidt bedre sammen i kæderne, udtaler han.

Trænerteamet må klare sig uden den dobbelte målscorer fra premieresejren, Gustav Isaksen. Offensivspilleren blev udvist i kampens slutning, og bytter plads i strafboksen med Oliver Sørensen.