11.06.2020, 16:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Talentfuld fynbo skal lukke leddet for U17

Den 15-årige Næsby-målmand Nicholas Beetson har sat sin signatur på en Akademikontrakt.

Kendere af ungdomsfodbolden i FCM vil vide, at der på U17 bliver spillet kompromisløst offensivt og med masser af risiko bagtil, ud fra den betragtning, at det er en spillestil der i høj grad udvikler spillerne.

 

Det stiller dog store krav til holdets sidste skanse, målmanden, og derfor var en vigtig brik der faldt på plads, da 15-årige Nicholas Beetson blev optaget på Akademiet. Han fortæller selv, hvordan det kom i stand:


- Vi havde spillet mod Kolding, og jeg var i skidt humør, for jeg havde ikke spillet op til mit bedste, men da jeg kom hjem fortalte min forældre om interessen fra FCM, og så endte det alligevel med at blive en god dag, fortæller Nicholas Beetson.

 

I søgelyset hos U16-landsholdet

Han spiller pt. på Næsby Boldklubs U15-hold og her har hans præstationer gjort, at han i efteråret blev udtaget til DBU's Talentcenter Øst, der fungerer som en rugekasse for U16-landsholdet.

 

Som målmand giver Beetson sig selv følgende skudsmål:

 

- Jeg er disciplineret og målrettet i min tilgang til tingene, og så ser jeg mig selv som en teknisk god målmand, der er verbal i kampene. Det, jeg selv synes, jeg skal forbedre, er at få det ud af hovedet, hvis jeg har lavet en fejl eller misset et indgreb – at kunne lægge det fra mig og være klar til næste spilsituation, siger han.

 

Målmandstræner Lasse Heinze er en af de FCM'ere, der har set Beetson i kamp. Han giver ham følgende ord med på vejen:

 

- Det første der springer i øjnene ved Nicholas er nok, at han er en stor, stærk dreng. Det er dog ikke bare højde og drøjde, han kommer med - han har også en god udstråling. I første omgang skal han vænne sig til miljøet på Akademiet og konkurrencen om spilletiden. Han er på ingen måde færdigudviklet, men vi har tre år til i fællesskab at dygtiggøre ham og han er et spændende talent, lyder karakteristikken fra den tidligere FCM-målvogter.

 

De Gea som inspiration

Som så mange andre har Nicholas Beetson også et fodboldmæssigt forbillede, og i hans tilfælde er det Manchester Uniteds målmand, David de Gea:


- Teknisk er han fremragende, og så er han enormt dygtig til at få taget den rigtige udgangsposition. Derfor kan han lave nogle virkelig kampafgørende redninger, siger Beetson om den spanske top-keeper.

 

Velkommen på Akademiet, Nicholas!