27.06.2017, 15:50 | Af: Jakob Nørgaard | Foto: FC Midtjylland

Teknisk stærk 6'er på akademiet

Frederik Christensen fra samarbejdsklubben Ikast FS begynder på FC Midtjyllands akademi efter sommerferien

FC Midtjyllands akademi er snart klar med den nye årgang af unge ulvetalenter. Her slutter Ikast-drengen Frederik Christensen sig til flokken efter sommerferien, hvor han begynder på akademiet. 

- Det føles rigtig godt. Jeg har kæmpet for det og set frem mod det, så det er rigtig dejligt. Det er fedt at være en af de få, der når igennem nåleøjet, siger Frederik Christensen.

Frederik Christensen er en spiller, som er teknisk dygtig. Han er venstrebenet og spiller på den centrale midtbane og har hidtil spillet mest 6'er men også 8'er-positionen. 

- Han har en stor arbejdsradius, og så er han en god spilfordeler, der er taktisk klog og ser spillet godt, siger akademichef Flemming Broe.

Frederik Christensen har spillet på FCM Elitefodboldskole i Herning i de seneste tre år, da han kom dertil fra samarbejdsklubben Ikast FS. Tidligere har han også spillet i en anden FCM Samarbejdsklub i Ikast nemlig Ikast KFUM.

- Frederik Christensen er lige blevet udtaget til bruttotruppen på U16-landsholdet, så det var en flot afslutning på U15-sæsonen for ham, siger Flemming Broe.

Frederik Christensen beskriver sig selv som en fodboldspiller, der giver sig helt ud, når han spiller og træner:

- Jeg er stærk teknisk og er god til at læse spillet, og jeg er aggressiv og god i presset. Jeg vil levere 100 procent for holdet og klubben, siger den 15-årige Frederik Christensen.

En af de største oplevelser i Ikastboens endnu unge fodboldkarriere fik han med FC Midtjylland.

- Det har været en af de mange udlandsture, vi har været på. Vi var i Menorca og spille mod FC Barcelona. Vi tabte godt nok 2-1, og resultatet kunne godt være anderledes, men det var fedt at spille mod FC Barcelona alligevel, siger den nye akademispiller.

En af Frederik Christensens opgaver bliver at lægge nogle lag på fysikken under akademitiden. 

- Han har en rigtig god mentalitet. Han er dedikeret til sporten og en målrettet ung mand. Det er ingen tvivl om, at han skal have tålmodighed med fysikken og så skal han være forudseende, når han er lidt mindre end sine konkurrenter. Potentialet er rigtig godt, men der er nogle fysiske forudsætninger, der skal udvikles, siger Flemming Broe.

Om valget af FC Midtjyllands akademi er samarbejdsklubsspillerens holdning klar:

- Det er det eneste rigtige for mig. Jeg har spillet i klubben i mange år, og det er det bedste sted, man kan komme til at spille U17 og U19. Der er gode mennesker og trænere i klubben, så det glæder jeg mig til at komme i gang med, siger Frederik Christensen, der starter på akademiet efter sommerferien.