21.10.2018, 09:00 | Af: Nicolai Dupont | Foto: FC Midtjylland

Therkildsen: Kunne ikke sige nej

Den nyslåede U19-cheftræner betegner stillingen som et drømmejob.

FC Midtjyllands nye U19-cheftræner Claus Therkildsen havde ikke de store overvejelser, inden han takkede ja til stilingen. Faktisk betegner han det som et job i topklassen. 

”Jeg skulle være et skarn, hvis ikke jeg synes, det er et drømmejob for mit vedkommende. Det var en udfordring, jeg ikke kunne sige nej til,” siger han. 

Cheftræneren kom til klubben i sommer og har siden været en ekstra kapacitet i trænerteamet på tværs af hele akademiet. I forbindelse med Kenneth Andersens tiltrædelse på Superligaholdet, blev Claus Therkildsen konstitueret cheftræner på U19-holdet indtil nytår.

En fremtid i elitefodbolden

Selvom intet er fastlagt og cheftrænerstillingen i øjeblikket kun er gældende resten af 2018, så afviser Therkildsen ikke, at han i fremtiden fortsat vil være i fodboldverden. 

”Jeg har jo prøvet det før. Det kan da nemt være, at det skal være fremtiden igen,” siger han og henviser til sin tid som U19-træner i AGF og som 2. Divisions-træner i Kjellerup. 

Det seneste år har han dog trænet på lavere niveau. Det skyldes blandt andet, at han sideløbende med trænerjobbet har sit eget firma sammen med sin far. Derfor er fodbolden blevet nedprioriteret, hvilket også har givet mere tid til familien.

Jobbet som cheftræner for FC Midtjyllands U19-mandskab er dog en ordentlig laban af en tidsrøver, så den konstituerede cheftræner har måttet rykke lidt rundt i kalenderen.

”Jeg har skullet omprioritere nogle ting, men vi forsøger at strukturere os ud af det. Jeg er jo medejer, så der er heldigvis andre dygtige folk, som kan tage sig af nogle af opgaverne,” forsikrer han. 

Erfaring med unge spillere

I sin tid som Kjelleruptræner har Claus Therkildsen arbejdet meget med unge spillere, som skulle tage det næste skridt i karrieren. Dét kombineret med tiden i AGF giver naturligvis noget ballast, som han kan trække på.  

Derfor er han også fortrøstningsfuld, når det kommer til arbejdet med de unge FCM-talenter.

Det nye trænerteam på U19-holdet består altså af Rene S. Andersen og Claus Therkildsen. Deres første opgave bliver lørdag eftermiddag, når Ulvene besøger U19-Ligaens nummer 5, Vejle. Kampen spilles klokken 12.