25.10.2018, 21:52 | Af: Nicolai Dupont | Foto: FC Midtjylland

Therkildsen: På ingen måde en flot fodboldkamp

U19-cheftræneren var meget lettet over resultatet i Dublin, selvom kampen ikke var skøn.

Claus Therkildsen er en glad mand efter U19-ulvenes 2-1 over Bohemians FC. Efter at være kommet bagud inden pausen, spillede FCM-spillerne sig op i anden halvleg og sikrede sig til sidst videre avancement i Youth League. 

- Det var en kæmpe forløsning, jeg er mega glad. Når man ser på kampens forløb, er jeg stolt af spillernes præstation, sagde FC Midtjylland-cheftræneren efter kampen.

Det var ellers en atypisk kamp på Dalymount Park, der rummede en ekstra udfordring for de to hold - nemlig banen. Plænen var hævet i begge felter. Faktisk så meget, at man fra bænken ikke kunne se bolden på den modsatte kant.

Det var specielle betingelser, og det var virkelig heller ikke en æstetisk kamp fra nogle af holdene, mener Claus Therkildsen.

- Det var på ingen måde en flot fodboldkamp. Men i forhold til, hvad vi gerne vil med sådan en kamp her, så var det helt perfekt.

Sikker sparker

FC Midtjyllands udligning kom efter straffespark, som blev begået mod Casper Tengstedt. Angriberen tog sig selv af sparket, selvom det siges, at det sjældent er en god idé. Tengstedt var dog sikker fra pletten, og det var også derfor, han fik opgaven.

- Vi havde besluttet inden kampen, at Casper skulle sparke. Og til træningen tirsdag aften, var han også stensikker. Det vigtigste for mig var, at han også selv var sikker på, at han skulle sparke, sagde Claus Therkildsen.

Og klar - det var angriberen i dén grad.

- Jeg vidste godt, at det var min tur til at sparke. Jeg havde besluttet mig for, hvor jeg ville sparke den hen. Så det var ret at se den gå i mål, sagde Casper Tengstedt selv efter kampen

FC Midtjylland skal spille næste runde af Youth League den 7. november, hvor Ulvene tager imod de skotske mestre fra Hamilton Academical FC på MCH Arena. Returopgøret spilles den 28. november i Skotland