25.06.2018, 14:20 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Tidligere divisionstræner til Akademiet

Claus Therkildsen er ny træner på FC Midtjyllands Fodboldakademi

39-årige Claus Therkildsen tiltræder som akademitræner i spidsperioder, når talenterne tager hul på forberedelserne til den kommende sæson. 

Den nytilkomne træner har trænet fodbold i over 20 år og har stået i spidsen for henholdsvis Kjellerup IF, FK Viborg, AGF og senest Kjellerup igen som 2. divisionstræner. Således har Therkildsen en historik som rival til FC Midtjylland, men den erfarne træner ser frem til at blive en del af klubben.

- Jeg har fulgt FC Midtjylland udefra i en lang periode og vidnet en fantastisk udvikling. Qua mine tidligere jobs har jeg været rival til FC Midtjylland, men som man siger: If you can’t beat them, join them, siger den kommende akademitræner med glimt i øjet og fortsætter:

- Jeg har haft stor respekt for den måde, de har gjort tingene på, og de har hele vejen igennem stået sammen som en fælles enhed. Det er selvfølgelig meget interessant at blive en del af. Jeg vil gerne være med, hvor det er rigtig sjovt. 

Sammen med sin far driver Claus Therkildsen TH El-Teknik med hovedsæde i Kjellerup. Derfor kalder den kommende akademitræner ordningen et godt match, hvor han kan holde trænerarbejdet ved lige. 

- Det et rigtig godt match for mig, hvor jeg fortsat kan snuse til trænerarbejdet, have tid til min familie og virksomheden, forklarer Therkildsen.

Ordningen er således, at Claus Therkildsen skal aflaste og supplere de nuværende akademitrænere i spidsperioder.

Therkildsens tyve år i trænergerningen har givet midtjyden flere brugbare erfaringsområder. 

- Jeg ser min helt store styrke i at arbejde med et mandskab og få en trup til at fungere. Jeg kan snakke med spillerne og trykke de steder, der skal trykkes. Jeg har været vant til at arbejde med unge talenter, og så føler jeg, jeg har noget at bidrage med i forhold til den berømte transitionsfase fra mit trænerarbejde i 2. division, slutter Claus Therkildsen. 

Claus Therkildsen tiltræder i uge 31 og vil være omkring såvel U17- som U19-mandskabet på akademiet.