11.11.2018, 17:51 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

To på stribe for U17

FC Midtjyllands U17-mandskab slog Brøndbys ditto i en underholdende kamp, der bød på hele syv mål og tre dobbelte målscore.

Hverken FC Midtjylland eller Brøndby kunne tåle at tabe, hvis begge mandskaber fortsat ønskede at være med helt fremme i toppen af U17-ligaen. Derfor leverede begge mandskaber lørdag eftermiddag en underholdende fodboldkamp, som ulvene trak til sidste sig sejrsrigt ud af.

Ulvene startede som lyn og torden og førte allerede med 2-0 efter 11 minutter. Begge mål blev scoret af Aral Simsir.

Det første mål faldt efter 4 minutter, hvor angriberen modtog en stikning i dybden og tog et par træk ind i feltet, inden han på smukkeste vis lobbede bolden over Brøndby-keeperen til en midtjysk føring.

Simsir skulle dog levere endnu en smuk scoring, da han efter 11 minutter modtog bolden fra kanten af feltet. Angriberen viste fremragende driblefærdigheden, da han i feltet snød hele Brøndby-forsvaret, inklusiv målmanden, inden han køligt kunne udbygge midtjydernes føring.

Brøndby fik dog reduceret på et hjørnespark, da en FCM’er efter 30 minutter uheldigvis afretter en hovedstødsafslutning fra en Brøndby-spiller, og sender bolden i eget mål.

Dermed kunne FCM gå til pause med en 2-1 føring efter en halvleg, hvor ulvene var gode til at presse Brøndby til at lave fejlafleveringer, hvilket flere gange førte til farlige FCM-omstillinger. Ulvene skabte store chancer, og kunne med lidt mere dygtighed sagtens have scoret flere mål i første halvleg.  

Holdets cheftræner, Henrik Jensen, er da også særdeles tilfreds med holdets førstehalvleg, hvor ulvenes gameplan lykkedes:

- Holdet skal have stor ros for at følge den gameplan vi har trænet i ugen på op til kampen. Vi havde håbet på at kunne presse Brøndby og det lykkedes. Vi pressede dem så vi kunne bryde nogle bolde på nogle farlige områder og kører kontra på Brøndby og det lykkedes vi godt med især i første halvleg, udtaler cheftræneren.

FCM fik igen en fremragende start på anden halvleg, da Mads Hansen efter få sekunders spil af anden halvleg modtog en lang aflevering inde i feltet. FCM-spilleren tog bolden ned og afsluttede, men Brøndby-keeperen reddede dog i første omgang, men returbolden ramte Mads Hansen på hælen og røg over keeperen og i mål til 3-1.  

Efter scoringen forsatte FCM ufortrødent ligesom man havde gjort kampen igennem. Holdet forsatte den stil man havde lagt for dagen i første halvelg. Man pressede Brøndby og jagtede flere mål.

Brøndby skulle dog endnu engang få reduceret efter et hjørnespark. En kort hjørnesparkskombination ender til sidst for fødderne af Christian Friedrich, der satte en inderside på, og kunne se bolden gå i mål til en Brøndby-reducering.

Reduceringsmålet så dog ikke ud til at ryste FCM-holdet, der rejste sig og endnu engang forsøgte at komme foran med 2 mål.  Med 10 minutter tilbage er kampen virkede de unge ulve for gang i kampen dog en smule usammenhængende og nervøse. De forsøgte nu at forsvarer resultater hjem i stedet for at jagte det afgøre mål og det gav bagslag.

Christian Friedrich kunne efter 85 minutters spil nemlig sende udligningen i kassen for Vestegnsklubben. Friedrich modtager et indlæg i feltet. Hans afslutning bliver i første omgang reddet af Christopher Møller i FCM-buret, men Brøndby spiller er hurtig over returen og sender bolden i mål til 3-3.

Brøndby kunne dog ikke nå at juble over udligningen længe. Blot et minut efter det udlignende mål lå bolden igen i Brøndby-målet.  Mads Kristian Hansen opsnappede fra kanten af feltet en dårlig tilbagelægning fra en Brøndby-spiller, og udnyttede fejler ved at sparke den vindende mål ind med venstrebenet.

Dermed kunne de unge ulve gå fra banen med en sejr i en rigtig underholdende kamp, der var et topopgør værdigt:

- Det var en U17-kamp på et rigtig højt niveau både i intensitet og kvalitet.  I udviklingsøjemed var det en lærerig kamp for os med den fart og intensitet der blev bragt ind i kampen, udtaler Henrik Jensen, der samtidig roser holdets defensiv:

- Det kan virke paradoksalt når man har lukket tre må ind, men vores forsvarsspil mod Brøndby er noget af det bedste vi hat leveret hele sæsonen. Vi holder dem fra målchancer i åben spil, så jeg er rigtig godt tilfreds med forsvarsspilet, afslutter træneren

Med sejren har ulvene nu to sejre på stribe. Sejren betyder samtidig, at ulvene ligger sig op på andenpladsen i U17-ligaen. Her har holdet nu 18 point efter 8 kampe. Det er 3 point mindre end Silkeborg på førstepladsen, der dog har spillet en kamp mere end ulvene.

Næste opgave for U17-mandskabet er onsdag den 21. november, hvor Esbjerg venter på Ikast Stadion.

FC Midtjylland U17 – Brøndby IF U17 4-3 (2-1)
4’ 1-0 Aral Simsir

11’ 2-0 Aral Simsir

30’ 2-1 Selvmål

46’ 3-1 Mads Kristian Hansen

67’ 3-2 Christian Friedrich

85’ 3-3 Christian Friedrich

86’ 4-3 Mads Kristian Hansen

FCM U17: Christopher ”Bobber” Møller –Oliver Jeppe, Jens Emil Fjendsbo, John Ndjate –Victor Bak, Oscar Fraulo, Frederik Christensen, Anders Kaiser, Victor Lind , Aral Simsir (88’ Frederik Heiselberg), Mads Hansen