19.08.2017, 18:01 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Tordenvejr fik U19 i stødet

FCM U19 var på vej mod pointtab i Randers, men en spilafbrydelse vendte tingene

FCM åbnede målscoringen i udekampen, da Victor Torp (billedet) scorede med en behersket indersideafslutning med venstrebenet fra feltkanten. Allerede minuttet efter udlignede Randers imidlertid da Oliver Ottesen fejlbedømte et skud fra distancen.

Fire minutter senere var det så FCM’s tur til at sige ” tak for sidst”, da Sebastian Buch Jensen headede Victor Torps frisparksindlæg i nettet. Den der var allermest glad for den scoring var nok Akademitræner Mads Buttgereit, der dagen forinden havde øvet netop den dødboldskombination med spillerne.

Udover føringen var der, ret beset, ikke så meget at glæde sig over for FCM, der ikke spillede op til det samme niveau som i åbningskampen. Presspillet fungerede ikke, holdet tabte uvant mange af de fysiske dueller, og det offensive spil gik alt for langsomt til at bringe Randers ud af balance.

Spillet blev ikke bedre i anden halvleg, og værterne fik mere og mere momentum. Det kom derfor ikke helt uventet, da Randers udlignede efter godt et kvarters spil – en lang bold blev spillet op i FCM’s venstreside og inde foran mål kunne Kasper Høgh komme først på indlægget.

2-2 og mørke skyer samlede sig over FCM-spillerne. Helt bogstaveligt, for et uvejr med lyn og torden trak ind over Randers Stadion. Kampens dommer, Danny Pedersen, valgte helt korrekt at afbryde opgøret, og de ca. ti minutters pause gav FCM-bænken en chance for at få toget tilbage på skinnerne. I en sindrig rokade blev Victor Torp sendt ned i midterforsvaret, hvilket medførte at Gustav Kjeldsen blev sendt ud som venstre back. Han tog over for Jonathan Dahl Bagger, der blev udskiftet med Antonis Martis - der gik ind på Torps position.

Stolelegen lod ikke til at forvirre FCM-spillerne, der kom ud i en langt mere tændt og aggressiv udgave og bemægtigede sig styringen med opgøret. Et minut før den ordinære spilletids udløb smækkede Mikkel Jakobsen bolden på stolpen, riposten røg ud til en FCM’er der fik sit skud rettet af, inden indskiftede Casper Tengstedt endelig scorede det forløsende 3-2 mål.

Randers kastede alt frem i jagten på en tredje udligning, men i stedet rendte de ind i kontra-kniven. Mikkel Jakobsen udnyttede, at der var masser af plads i den ene side og serverede bolden for fødderne af Tengstedt, der altså blev dobbelt målscorer i sit kvarter på banen.

- I de 25 minutter efter spilstoppet får vi vist noget vilje og fysisk overskud, og det er også en kvalitet at kunne vende en kamp, der på det tidspunkt var ved at glide os af hænde. Samtidig må vi dog også se hinanden i øjnene og erkende, at den forudgående præstation ikke var god nok, erklærede cheftræner Kenneth Andersen.

FCM U19 spiller igen næste lørdag kl. 15.15 i Ikast. Her kommer FC Nordsjælland på besøg.

Randers Freja U19 – FC Midtjylland U19 2-4 (1-2)
34’ 0-1 Victor Torp
35’ 1-1 Tobias Damsgaard
39’ 1-2 Sebastian Buch Jensen (oplæg Victor Torp)
62’ 2-2 Kasper Høgh
89’ 2-3 Casper Tengstedt
90+1 2-4 Casper Tengstedt (oplæg Mikkel Jakobsen)

Advarsel: Antonis Martis

FCM U19: Oliver Ottesen – Lukas Giessing (50’ Henry Uzochokwu Unuorah), Nicolai Damkjær, Gustav Kjeldsen, Jonathan Dahl Bagger (63’ Antonis Martis) – Victor Torp, Nicolas Hautorp Madsen, Aziz Essaisi – Mikkel Jakobsen, Christian Tue Jensen (75’ Casper Tengstedt), Sebastian Buch Jensen