26.05.2018, 11:32 | Af: FC Midtjylland | Foto: FC Midtjylland

Tottenham tæmmet i Terborg Toernooi

FCM U19 sejrrigt ud af fredagens åbningskamp i Holland

Tottenhams akademihold under eks-landsholdsspilleren Scott Parkers ledelse var første hurdle ved talentturneringen i Terborg - og en ganske betragtelig af slagsen. Tottenham stillede med et hold, hvor gennemsnitsalderen var lidt højere end hos FCM – blandt andet optrådte 98’eren Kazaiah Sterling, der i efteråret fik Champions League-debut for Spurs, i startopstillingen.

Hos FCM var taktikken at presse højt, skære banen af for englænderne og ad den vej fremprovokere boldtab.

Det lykkedes godt i første halvleg, men efter et kvarters spil var det dog FCM, der tabte bolden på vej frem ad banen. Tengstedt og Tue reagerede hurtigt og i forening lykkedes det dem at få generobret kuglen, hvorefter den blev lagt på tværs til Victor Torp, der scorede til 1-0 – stillingen efter de første 25 minutter.

Varmen satte sit præg
I anden halvleg ændrede kampen karakter, og det skyldtes primært solen, der bagte ned over Sportpark de Paasberg og bragte temperaturen op omkring de 30 grader.

FCM’erne justerede deres spil, så de stod lidt længere tilbage på banen og økonomiserede med kræfterne. Det gav en halvleg med flere lange bolde, tilfældigheder og duelspil, men FCM’erne løste opgaven fint og holdt Spurs fra de åbne chancer, og derfor kunne de til sidst sætte tre point ind på kontoen.

I puljens anden kamp kom Atletico Paranaense bagud med 2-0 mod Heerenveen, men brasilianerne orkestrerede et flot comeback og endte med at vinde 4-2.

FCM U19 var også i pulje med Paranaense ved det nyligt overståede SPAX-Cup, og her vandt sydamerikanerne det indbyrdes opgør med 1-0, hvorfor det er FCM, der har mest at revanchere, når de to hold lørdag kl. 12.00 mødes i en ny styrkeprøve.

Lørdagens FCM-program
Kl. 12.00 FCM – Atletico Paranaense
kl. 16.00 FCM – Heerenveen

Vi samler op på begge kampe her på siden senere lørdag.

FC Midtjylland U19 – Tottenham U19 1-0 (1-0)
15’ 1-0 Victor Torp

FCM U19: Elias Rafn Olafsson – Oliver Olsen, Tobias Anker, Gustav Kjeldsen – Antonis Martis, Victor Torp (anf.), Nicolas Madsen (48’ Sunday Oche Odeh), Nikolas Dyhr – Casper Tengstedt (35’ Gustav Isaksen), Christian Tue Jensen (43’ Lukas Giessing), Sebastian Buch Jensen