13.04.2019, 17:34 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Trætte FCM U19 tabte topkampen

Et straffespark i næstesidste spilleminut gør at mesterskabskampen i U19 Ligaen er helt åben

AaB U19 – FC Midtjylland U19 2-1 (0-1)
14’ 0-1 Oliver Olsen
61’ 1-1 Mikkel Kaufmann
89’ 2-1 Mikkel Kaufmann, strf.

FCM U19: Elias Rafn Olafsson – Lukas Giessing, Oliver Olsen, Japhet Sery Larsen, Jonathan Dahl Bagger (84’ Mikkel Tønnesen) – Antonis Martis, Jens-Lys Cajuste (77’ Pyry Hannola), Victor Dawa (77’ Emil Sand) – Casper Tengstedt, Jibril Antala Abubakar, Gustav Isaksen

Det var FCM U19 der kom bedst fra land i opgøret på AaB's anlæg. Assisteret af en kraftig medvind fik man lagt spillet godt op på AaB’s banehalvdel, samtidig med at man fik lukket godt ned for værternes centrale midtbane, der gerne ville vende spillet fra side til side.

Efter 14 minutter faldt kampens første mål. Det kom efter et klumpspil i AaB-feltet, og midt i tumulten dukkede Oliver Olsen op og prikkede bolden ind til en FCM-føring.

Som halvlegen skred frem kom AaB bedre ind i opgøret og spillet bølgede frem og tilbage, uden at det blev til flere scoringer.

Mens første halvleg var godkendt, skulle anden halvleg blive en slidsom affære for FCM’erne, der blev sat under stort tryk:

- Vi taler i halvlegen om at vi skal blive ved og holde trykket på AaB, men det lykkes vi ikke med. Overhovedet. Allerede i starten af anden halvleg synes jeg vi ser trætte ud, og de kommer til at spille meget rundt om os, erkendte cheftræner Claus Therkildsen efter kampen.

Efter et kvarter med massivt AaB-pres faldt udligningen. Et godt indlæg fra venstresiden blev slået ind mod Mikkel Kaufmann og AaB-topscoreren steg op og headede udligningen i nettet.

Målet udløste en reaktion hos FCM U19, der fik skubbet spillet længere frem og begyndte at vinde boldene på midtbanen. Det blev også til en god chance til Gustav Isaksen, der driblede sig igennem AaB-forsvaret, men vinklen blev for spids og hans afslutning gik i sidenettet.

Kræfterne begyndte dog sat slippe op hos FCM U19 og med et kvarter tilbage måtte Jens-Lys Cajuste og Victor Dawa lade sig udskifte med krampe. Den samme skæbne overgik Jonathan Dahl Bagger i det 84. minut. Ind i hans sted kom 15-årige Mikkel Tønnesen.

AaB pressede på, og et minut før tid fik de udbytte af anstrengelserne. Næsten nede ved mållinjen kom Lukas Giessing til at begå straffespark og det omsatte Mikkel Kaufmann til scoring.

Kærkommen pause
FCM’erne kastede alt frem i en sidste offensiv, og fik også tilkæmpet sig to frispark i farlige positioner, men i sidste ende var det ikke nok. AaB vandt topopgøret og dermed er scenen sat for en superspændende guldkamp i U19 Ligaen, hvor de to hold nu ligger side om side i tabellen.

- Vi er skuffede over at være så tæt på det uafgjorte resultat, som vi godt kunne leve med. Topkampen var tæt inden kampen, og nu er den endnu tættere. Der mangler seks kampe, og jeg tror vi er nødt til at vinde dem alle, hvis vi skal blive mestre, vurderede Claus Therkildsen fra spillerbussen.

En veritabel syndflod af skader gjorde, at det var en smal trup, trænerstaben kunne vælge fra – således var Nikolas Dyhr, Tobias Anker, Patrick, Oskar Bloch, Sunday Oche Odeh, Christian Tue, Oliver Sørensen og Nicolas Madsen alle ude af spil til topkampen.

Der er to uger til FCM U19 spiller igen (hjemme mod Vejle). Claus Therkildsen kalder pausen ”mere end kærkommen”, men brugte ellers ikke meget luft på at tale om de spillere, der ikke var med:

- Jeg vil ikke bruge skaderne til at forklare nederlaget i dag, for de spillere, der kommer ind og afløser, skal også komme med noget mere power og energi, end de gør. Nu får spillerne lov til at holde lidt fri og samle kræfter, og så kommer vi stærkt ud til de sidste kampe, lover FCM’s cheftræner.