11.04.2019, 08:40 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

Tre akademister deltog i U17-Elite Round

FC Midtjylland var repræsenteret, da det danske U17-landshold tilbage i marts måned var i aktion i U17 Elite Round.

Frederik Christensen, Tobias Damtoft og Mads Kristian Hansen spiller til daglig på FC Midtjyllands U17-mandskab, men var alle tre med i den danske U17-trup til Elite Round.  

På JYSK PARK i Silkeborg skulle det unge danske landshold forsøge sig at kvalificere sig til sommerens U17 EM-slutrunde. Men forude ventede svær opgøre med Kroatien, Schweiz og England.

Modstanden viste sig også at være for hård. I den første kampe mod Kroatien tabte de danske drenge med 3-2 i en kamp med mange chancer til begge hold. Et skuffende resultat for de unge landsholdsdrenge.

I anden kamp spillede Danmark uafgjort med Schweiz 1-1. Her brude danskerne have vundet kampen. De var et bedre hold end Schweiz. Især i første halvleg var Danmark bedre end modstanderne og kunne have været i front med 2-3 mål. Men de formåede ikke at score det afgørende mål, som kunne give dem de tre point.

Derfor var sidste kamp meget afgørende for, om der skulle være dansk deltagelse til sommerens U17 EM-slutrunde. Det var en direkte duel mod England om EM-billetten.  Danskerne kom på 1-0 i starten af anden halvleg og holdte føringen i lang tid. Indtil 12 minutter igen var de på vej til EM. Til sidst fik englænderne udlignet og det knækkede danskerne, der gik fra banen med et 3-2 nederlag, og dermed kunne England booke billetten til EM-slutrunden sammen med Kroatien.

På trods af den manglende kvalifikation er både Frederik Christensen, Tobias Damtoft og Mads Kristian Hansen stolte over at være en del af det danske U17-landshold.

- Det var en rigtig stor oplevelse at spille Elite Round, og ikke mindst på hjemmebane, foran så mange mennesker. Det var rigtig stort, fortæller Frederik Christensen og han bliver bakket op af sine holdkammerater:

- Jeg er utroligt glad og stolt over at få lov til at repræsentere de røde farver, også især det, at det var på hjemmebane var en kæmpe oplevelse, som jeg vil tage med, udtaler Tobias Damtoft.  

- Det var en super fed oplevelse og sygt fedt at spille kampe på sådan et niveau, siger Mads Kristian Hansen.

 

Alle tre akademister fik spilletid i løbet af Elite Round-turneringen i Silkeborg.