24.11.2019, 13:05 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

Tre på stribe mod Esbjerg

FCM U15, U17 OG U19 vandt alle lørdag eftermiddag, da Esbjerg gæstede Akademiet.

FC Midtjylland U15 – Esbjerg U15 8-4 (2-2)

1'   0-1 Nikolaj Lund

22’ 0-2 Nikolai Roer Hillerup

30’ 1-2 Jeppe Andersen

36’ 2-2 Valdemar Byskov Andreasen

41’ 3-2 Valdemar Byskov Andreasen

49’ 3-3 Nikolai Roer Hillerup

55’ 4-3 Valdemar Byskov Andreasen

59’ 5-3 Malte Melin

67’ 6-3 Valdemar Byskov Andreasen

68’ 7-3 Jonathan Asp Jensen

76’ 8-3 Gustav Fraulo

77’ 8-4 Phung Mang

 

FCM U15: Sebastian Dalby Wille - Lasse Dahl, Malthe Johnsen Bøndergaard, Mads Nybo Lauritsen, Jacob Nørgaard Tange (41’ Malte Merin) - Jonathan Asp Jensen, Peter Kaiser (41’ Oscar Meedom) - Valdemar Byskov Andreasen, Jeppe Andersen, Simon Ryberg (62’ Adis Hadzimujic) - Gustav Fraulo

Første kamp på menueen bød på hele 12 mål i en særdeles underholdende affære, da FC Midtjyllands U15-mandskab lørdag middag mødte Esbjerg U15 på hjemmebane i Ikast. De to mandskaber scorede mål på samlebånd og det hele endte derfor med en 8-4 sejr til de midtjyske ulve. Blandt andet takket være fire mål af en velspillende Valdemar Andreasen.

Ulvene fik dog ikke nogen god start på kampen. Efter 23 minutters spil var gæsterne i front med 2-0 og havde tilkæmpet sig et straffespark. Straffesparket blev dog reddet af Sebastian Dalby Wille i FCM-buret og det gav tro på tingene og blev vendepunktet for hjemmeholdet. Hjemmeholdet lagde nemlig tryk på gæsterne og kom på 2-2 inden pausen.

Efter pausen kom ulvene meget stærkere ud. De fik lagt er stort pres på gæsterne fra anden halvlegs start. De kom ud med et helt anden udtryk og fik spillet det spil, de gerne ville, og allerede efter 38 sekunder af anden halvleg lå bolden i Esbjerg-nettet til en midtjysk føring. Herfra så ulvene sig ikke tilbage og vandt derfor kampen helt fortjent, på trods af udfordringer i løbet af første halvleg.

- Vi får ikke den start på kampen som vi ønskede. Vi kunne ikke håndtere Esbjergs pres i første halvleg og det voldte os problemer. Det får vi dog vendt til anden halvelg, hvor vi får lukket ned for deres presspil og får sat vores egne kompetencer i spil, lyder det fra holdets træner Martin Mark.

Sejren over Esbjerg var FCM U15’s sidste turneringskamp i dette efterår. Og det er et efterår, som Martin Mark kigger tilbage på med stolthed:

- Dejlig afslutning på sidste turneringskamp i efteråret. Et efterår, hvor vi har været meget bolddominerende og meget målfarlige. Hele 61 mål har vi scoret siden første træningskamp i starten af august. Det parameter er vi galde for, for det viser, at vi har rykket de her drenge både som mennesker og som fodboldspillere, udtaler U15-træneren.

Iden holdet kan gå på juleferie venter en træningskamp mod Sankt Pauli den 5. december i Hamborg.

 

FC Midtjylland U19 – Esbjerg U19 3-1 (2-0)

25’ 1-0 Mads Kristian Hansen (straffe)

35’ 2-0 Jibrill Antala (strafe)

52’ 2-1 Esbjerg (straffe)

70’ 3-1 Jibrill Antala

 

FCM U19: Valdemar Birksø Thorsen -Tobias Damtoft, Raphael Onyedika Nwadike, Tobias Anker, Victor Bak – Antonis Martis, Oliver Sørensen – Mads Hansen (83’ Frederik Christensen), Victor Strange Lind (71’ Pyry Hannola) Aral Simsir – Jibril Antala Abubakar (90’ John Phillip Ndjate)

Anden kamp på menuen lørdag eftermiddag var FCM U19 – Esbjerg U19. De forsvarende danske U19 mestre skulle forsøge at ride videre på bølgen med de gode resultater, man havde fået denne seneste månedens tid – blandt andet sejren mod OB i seneste runde.

Det lykkedes for ulvene, der hev en 3-1 sejr hjem på Ikast Stadion i en kamp, der bød på hele tre straffespark. De to første blev begået i første halvleg. Det første kom efter 25 minutter, hvor Aral Simsir blev nedlagt i feltet. Mads Kristian Hansen eksekverede sikkert. Det andet kom ti minutter efter, da en Esbjerg-spiller havde hånd på bolden efter et indlæg. Det tog Jibrill Antala sig af, og sørgerede for en pauseføring på 2-0 til ulvene.

I anden halvleg scorede gæsterne på straffespark i det 52. minut, efter at en FCM-spiller havde hånd på bolden.

I det 70. minut afgjorde Jibrill Antala kampen, da han fulgte op på Aral Simsirs afslutning og gjorde det til 3-1 på en tap in. Dermed kunne ulvene tage sin anden sejr i træk efter en rigtig god præstation:

- Det var en kamp, hvor vi dominerer – specielt i første halvleg. Vi har bolden meget og skaber mange chancer. I anden halvleg er vi i fuld kontrol. Vi bruger ikke samme mængde energi på at skabe målchancer. Vi er godt placeret og holder dem fra chancer, og gør det igennem hele kampen, lyder det fra en tilfreds Henrik Jensen.

U19-træneren glæder sig derudover også over, at holdet sluttede efteråret godt af i U19-turneringen:

- Jeg glæder mig over vores præstation. Vi præsterer godt kollektivt både offensivt og defensivt. Vi får sluttet sæsonen godt af. Og det har den sidste måneds tid været pil op af rent resultatmæssigt. Jeg er glad for at få sluttet efterårssæsonen godt af på hjemmebane, lyder det fra U19-træneren.

Næste opgave for FCM U19 er returopgøret mod de bosniske mestre fra Zrinjski Mostar i UEFA Youth League. Her har ulvene en 3-1 føring med fra Herning. Kampen spilles tirsdag kl 13.30

FC Midtjylland U17 – Esbjerg U17 4-0 (2-0)

9’ 1-0 Gustav Ørsøe Christensen

17’ 2-0 Frederik Heiselberg

38’ 3-0 Danijel Dejan Djuric

59’ 4-0 Mikkel Tønnesen

FCM U17: Christopher Bobber Møller – Jakob Leerhøj, Pontus Texel, Mikkel Fischer (69’ Zsombor Puskas), Ramus Kristiansen – Oliver Jeppe, Oscar Fraulo, Mikkel Tønnesen – Danijel Dejan Djuric (61’ Andreas Nibe), Frederik Heiselberg, Gustav Ørsøe Christensen (72’ Donavan Kafo Bagou),

Sidste kamp denne lørdag eftermiddag var FCM U17, der også skulle op imod Esbjerg. Her leverede ulvene en præstation af høj kvalitet og sendte vestjyderne hjem med et 4-0 nederlag.

Ulvene startede kampen som lyn og torden. De satte sig på kampen fra start af og havde efter blot fem minutter, fandt de muligheder og rum, som de kunne spille i. Det blev kampbilledet i hele første halvleg, hvor ulvene var her, dér og alle vegne.

Allerede efter ni minutter gav det pote, da Gustav Ørsøe Christensen fandt vejen til netmaskerne, efter et rigtig flot opspilsmål, hvor man fik spillet venstrebacken Ramus Kristiansen fri, der brugte sin fart til at komme ned til baglinjen og sendte et indlæg skråt bagud til Gustav, der sparkede bolden i kassen. Ulvene nettede yderligere to gange i halvlegen og var fortjent foran 3-0 til pausen.

I anden halvleg handlede det om at følge op på den gode præstation fra første halvleg. Det blev dog aldrig ligeså flot som i første, men FCM var i kontrol og kunne med lidt held have scoret mere end et mål. Specielt Esbjerg- keeperen forhindrede ulvene i at score flere mål med gode redninger. Han kunne dog ikke forhindre Mikkel Tønnesen i at lukke kampen til 4-0, som også blev kampens slutresultat.

Dermed kunne ulvene sluttede efterårsturneringen flot af, samt kigge tilbage på en rigtig gode første halvdel af sæsonen, hvor man spille med i den sjove ende:

- Det var dejligt, at vi kunne holde clean sheet. De tre indskrifter kommer ind og gør det godt. Det var dejligt at få sluttet godt af. Vi har det meste af tiden spillet et rigtig flot og godt efterår. Jeg vil rose drengene for deres indstilling til kampen og for deres udtryk på banen, det var flot at se, lyder det fra U17-træner Claus Therkildsen.

Inden FCM U17 kan gå på juleferie gælder det en pokalkamp på lørdag den 30/11 mod Holstebro. Kampen spilles i Mejrup kl 13.30.