26.10.2018, 11:17 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Tredje kamp på otte dage for U19

Netop tilbagevendt fra Irland venter der et topopgør mod U19 Ligaens stærkeste udehold.

Den europæiske mission lykkedes for FCM U19, der i onsdags bookede en plads i næste runde af UEFA Youth League.

Det skete med en 2-1 sejr over irske Bohemian FC og turen til smaragdøen var samtidig en påmindelse om, at de europæiske kampe giver nogle oplevelser, som man ikke kan få i den hjemlige liga:

- Det var en kulisse ulig noget andet, jeg har oplevet. Vi spillede på Dalymount Park, der blev opført i 1901 og det var meget nedslidt og emmede af historie. Vi klædte om i en gammel barak, hvor loftspladerne var ved at falde ned og så var der det lidt specielle, at de to målfelter var hævet over resten af banen. Faktisk så meget, at bolden forsvandt ud af syne fra trænerbænken, når den blev spillet ud omkring det fjerneste hjørneflag, fortalte cheftræner Claus Therkildsen.

Bohemian FC havde opfordret samtlige U15, U17 og U19 hold fra den bedste irske række, SSE Airtricity League, til at komme til kampen, og den invitation havde mange taget imod. Der var 1530 tilskuere på de noget rustikke lægter, og de sørgede for masser af opbakning i det, der blev et tæt og intenst opgør.

- Rent læringsmæssigt kunne jeg ikke have ønsket mig en bedre kamp. Vi møder et fysisk meget, meget stærkt hold, der giver os et nyrestød lige inden pausen, hvor de scorer til 1-0. Så var de videre, og vi går over til at spille med tre angribere, og får lagt tryk på dem. Det lykkedes også, og vi får udlignet, og da vi så scorer til 2-1, er kampen i praksis afgjort.

Kamp mod tiden at få alle klar
I næste runde venter en ny tur til de britiske øer, nemlig mod skotske Hamilton Stirling, men lige nu fylder de opgør ikke så meget hos Therkildsen og co. – lørdag får FCM U19 nemlig besøg af Esbjerg i et topopgør i den hjemlige liga.

Det bliver holdets tredje kamp på otte dage, og fysioterapeut Søren Mølgaard Sørensen er kommet på overarbejde for at at få alle mand fit for fight til på lørdag. Claus Therkildsen medgiver at FCM U19 lige for tiden trækker på truppens fulde bredde, men er ellers optimist før mødet med EfB.

- Vi skal arbejde videre med de ting, vi har arbejdet med hele efteråret. Det vil sige: fortsat blive bedre på bolden, og blive endnu dygtigere til at få sat vores stærke offensive kort i scene, fortæller han.

Efter en stime på fire sejre i træk kom Esbjerg lidt ned på jorden i sidste weekend, hvor holdet på eget græs tabte 2-0 til Brøndby. Målt på pointhøsten er vestjyderne imidlertid ligaens bedste hold på udebane – fire ture i bussen har kastet tre sejre og en uafgjort af sig. Det er ikke tilfældigt, forklarer Claus Therkildsen.

- Vi har meget stor respekt for Esbjergs omstillingsspil, og på det parameter er de måske ligaens bedste hold.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne til opgøret, der fløjtes i gang på Ikast Stadion lørdag kl. 13.00. Som det er tilfældet med alle FCM's hjemmekampe livestreames matchen på mycujoo.tv