27.10.2019, 17:17 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

Tung periode for U19

Det blev ikke udekampen mod Brøndby, der vendte tingene for de sejrshungrende ulve.

Brøndby IF U19 – FC Midtjylland U19 3-0 (0-0)
46' 1-0 Lucas Balck
60' 2-0 Mathias Kvistgaarden
64' 3-0 Roni Arabaci, strf.

 

FCM U19: Valdemar Birksø – Hanus Sørensen (77' John Ndjate), Raphael Onyedika Nwadike, Tobias Anker, Victor Bak – Antonis Martis, Pyry Hannola – Mads Hansen, Oliver Sørensen, Tobias Damtoft (61' Aral Simsir) – Jibril Antala Abubakar

 

Tingene går ikke just FCM's vej i U19 Ligaen for tiden. Det kunne man med selvsyn forvisse sig om i dagens kamp på udebane mod Brøndby.

 

En tung græsbane og en kraftig sidevind gav en kamp med mange dueller, og dem trak FCM'erne sig oftest sejrrigt ud af i kampens første femogfyrre minutter.

 

Ulvenes offensive spil gled bedre end i den seneste kamp mod SønderjyskE, og ulvene kom frem til en håndfuld gode muligheder i første halvleg, hvoraf den bedste tilfaldt Jibril.

 

Den garderhøje angriber fik foden på et indlæg, men Brøndbys Mads Hermansen hev en fantomredning ud af ærmet på afslutningen fra tæt hold. I banens ende var FCM-defensiven igen godt organiseret, og værterne fik kun truet på standardsituationer.

 

Det var derfor et fortrøstningsfuldt FCM-hold der kunne gå til pause, men fra anden halvlegs start tippede tingene til Brøndbys fordel. Valdemar Birksø fik kun en hånd på en mellemting mellem et indlæg og en afslutning, og så kunne Lucas Balck med kroppen skubbe bolden ind over stregen.

 

Brøndby trak sig efter målet tilbage og spillet foregik nu i vid udstrækning på deres banehalvdel. Hele tiden lurede værterne dog på omstillingerne og efter en time slog de til igen. Bolden blev lagt ned i dybden, men Valdemar Birksø havde læst situationen og kom stormende ud og clearede bolden – desværre ud til Mathias Kvistgaarden, der fra 25 meter halvflugtede læderet i kassen.

 

FCM-bænken reagerede ved at sende Aral Simsir på banen, men ganske symptomatisk var det næste der skete, at Brøndby fik tilkendt et straffespark. Tobias Anker kastede sig ned i en afslutning og dommer Niclas Gomes vurderede, at han derved ramte bolden med hånden. Roni Arabaci scorede fra pletten.

 

FCM'erne kæmpede og fightede det bedste, de havde lært, og det kastede store muligheder af sig til Aral og Mads Hansen (billedet), men det lykkedes ikke at få reduceret.


- Vi skal blive ved med at opsøge heldet

Skudstatistikken for kampen endte 15-9 i FCM's favør, men den eneste statistik der til syvende og sidst betød noget, vandt Brøndby altså 3-0.

 

Det var derfor en skuffet, men afklaret FCM-træner, der gjorde status efter kampen:

 

-. Vi skulle have udnyttet vores muligheder og scoret kampens første mål, og så havde vi også vundet kampen. I stedet laver vi et par markante fejl, mens Brøndby er enormt kyniske på de muligheder, de kommer frem til. Det er lidt surrealistisk at stå her og have tabt 3-0, men sådan er det altså, konstaterede Henrik Jensen.

 

- Vi skal blive ved med at opsøge heldet, og i endnu højere grad forfølge hver en bold, og så får vi det også vendt, sagde U19-cheftræneren.

 

Næste kamp for FCM U19 afvikles 8. november på hjemmebane mod OB, U19 Ligaens førerhold; Fynboerne har maksimumpoint efter ni runder.