18.03.2016, 14:44 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Getty Images

Tvekamp mellem mesterskabskandidater

Kom til Ikast og se ungdomsfodbold fra øverste hylde, når akademiholdene lørdag tørner sammen med FC Nordsjælland

Det er sidste sæsons nummer et mod nummer to i U19-ligaen, der lørdag mødes i Ikast, og også i denne sæson bejler både FCM og FCN til guldet.

Før opgøret fører sjællænderne rækken med syv point ned til FCM, men det hører med til billedet, at Farum-klubben har spillet tre kampe mere end de forsvarende mestre.

De to hold bliver ofte præsenteret som repræsentanter for hver deres fodboldfilosofi – FCN som det boldbesiddende, kombinationsstærke mandskab, mens FCM spiller kraftfuldt og direkte. For cheftræner Kenneth Andersen er tingene dog ikke helt så entydige:

- Jeg synes egentlig, de to hold har flere ting til fælles, end der adskiller dem. Ligesom os vil FCN gerne kontrollere kampene, og ligesom os holder de fokus på, hvad det er, de selv vil. Hvis man skal tale om forskelle, så er de nok endnu mindre tilbøjelige til at gå på kompromis med deres spillestil, end vi er, og så skal man ikke tage fejl af, at det er et fysisk hold. Hos dem kommer fysikken bare til udtryk ved, at de har nogle spillere, der kan udfordre på farten, hvor vi har nogle spillere med stor duelstyrke, siger Andersen.

Ingen af de to hold har smidt ret mange point hidtil, og derfor kan dagens opgør potentielt få stor betydning for medaljefordelingen:

- Vi skal ramme det niveau, vi viste i kampene mod Atlético Madrid og Barcelona - specielt vores presspil fra de kampe. For os gælder det om at sørge for, at når FCN har bolden, så skal det være på de rette steder på banen. Og så skal vi have kvalitet på bolden. Nu har vi set kampen mod Randers (1-0, red.) igennem, og de få gange Randers bliver farlige, er det faktisk os selv, der gør dem farlige. Det slipper vi ikke af sted med mod FCN, advarer Kenneth Andersen

FCN vandt den modsatte kamp med 1-0 i Farum, og generelt er der tradition for meget tætte, jævnbyrdige opgør imellem de to hold. Statistikken for de sidste ti indbyrdes opgør hedder således tre sejre til hver, fire uafgjorte og en målscore på 19-19.

Ingen FCM-spillere er i karantæne til kampen, mens FCN må klare sig uden Adnan Mohammad Yaqoob (6 sæsonmål). Offensivspilleren blev udvist i sjællændernes 6-2 sejr over Vejle i den seneste spillerunde. 

FCM U17: Landsholdssucces skal overføres til ligaen

En 1-0 sejr og tre point kunne ikke helt overskygge, at FCM U17 leverede en sløj indsats i anden halvleg mod HB Køge.

Kampen er blevet grundigt analyseret, og nu vælger Graversen og co. så at se fremad til topkampen mod FC Nordsjælland – en kamp hvor FCM U17 har revanche til gode efter at man tilbage i august i tabte 1-0 i overtiden på Farum Park:

- Vi spillede en god kamp derovre, og det var selvfølgelig frustrerende at vi taber det ene point i slutningen. Det er et af de hold, vi skal måle os selv mod, og det bliver en kamp, hvor begge mandskaber vil forsøge at tilkæmpe sig et spillemæssigt overtag og være bedst på bolden, siger Svend Graversen.

FCM U17 indtager tredjepladsen i U17 Ligaen, 11 point efter FCN, der dog har spillet to kampe flere end ulvene.

Tre af FCM U17’s profiler har i den forgangne uge været fraværende til træningen. Det drejer sig om Japhet Sery, Christian Tue og Noah Iversen, der har været af sted med U16-landsholdet til en træningsturnering i Holland.

Det slap FCM-trioen fint fra. Således scorede ”Jeff” og Tue begge i 3-2 sejren over Frankrig, mens Tue og Noah stod for målene i 2-1 sejren over Holland, inden det til sidst blev til et 0-2 nederlag til Italien.

- Vi er naturligvis stolte, både over at spillerne er udtaget, men også at de rent faktisk gør en forskel i kampene. De er kommet hjem med masser af selvtillid, og nu skal de vise, at de også kan præstere på den hjemlige arena, fortæller Svend Graversen.

Også årgang 99 er godt repræsenteret hos DBU - Andreas Poulsen, Victor Torp, Nicolai Damkjær og Sebastian Buch Jensen er udtaget til U17-landsholdet til Eliterunden i Tjekkiet i slutningen af marts.

I første omgang gælder det dog kampen mod FCN, og her kan trænerteamet glæde sig over at førstekeeper Simon Petersen er kommet sig over den skade, der holdt ham ude af HB Køge kampen. Ingen af de to hold har spillere i karantæne til opgøret.