07.08.2018, 13:51 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U-holdene klar til en ny sæson

Der bliver i disse dage svedt og arbejdet hårdt på træningsbanerne i Ikast

Arbejdet med at få spillet et nyt U19-hold sammen er i fuld sving, og i de to første kampe er Akademispillerne blevet matchet op mod mere erfarne spillere – først i en reserveholdskamp som AaB vandt 4-0 og siden i en intern træningskamp mod de førsteholdsspillere, der ikke kom på banen i CL-kvalifikationen mod Astana.

Lørdag mødte FCM U19 så for første gang et hold på deres egen alder, da Esbjerg U19 gæstede Ikast. Her blev det til en 2-0 sejr, der kom i hus på to scoringer i starten af kampen.

”Defensivt har vi fokus på at skabe et godt, sammenhængende presspil, og offensivt arbejdede vi på at spille hurtigt og finde plads bag Esbjergs midtbane, og især i kampens indledning lykkedes det godt for os”, fortalte Kenneth Andersen, der havde afsat anden halvleg til at træne et alternativ til den vante 3-4-3-opstilling, for derved at øge holdets taktiske fleksibilitet.

Henover sommeren har man sagt farvel til spillerne fra årgang 99, og goddag til spillerne fra årgang 2001. Om ”det nye FCM U19” siger Andersen:

”Reglerne giver os lov til at benytte tre spillere fra årgang 99, men som det ser ud nu, kommer vi nok ikke til at gøre brug af det. Så det bliver et ungt hold, men også en gruppe med et stort potentiale. Vi har seksten u-landsholdsspillere af forskellig nationalitet, og opgaven for os bliver at få skabt et stærkt kollektiv uden at gå på kompromis med den enkeltes udvikling”.

På søndag spiller FCM U19 endnu en intern træningskamp, og søndag d. 19. august fløjtes den nye sæson i gang med et udebaneopgør mod OB.

FC Midtjylland U19 – Esbjerg fB U19 2-0 (2-0)
15’ 1-0 Christian Tue Jensen
20’ 2-0 Nikolas Dyhr

Hos FCM U17 er Henrik Jensen tiltrådt som ny cheftræner, og lørdag kunne den 33-årige nordjyde se sit ny mandskab vinde træningskampen mod FCK med 5-1.

Kampen blev spillet over tre ”halvlege”, og for at ingen skulle spille mere end firs minutter var truppen blev udvidet med tre U19-spillere – målmand Valdemar Birksø Thorsen, angriberen Erik Burai og den islandske offensivspiller Nikola Djuric, der er kommet til henover sommeren.

”Vi havde op til kampen fokus på vores høje pres, på vores lave pres og på vores opbygningsspil og alle tre ting fik vi arbejdet med i forskellige perioder af kampen, så det var tid godt givet ud. Og så er det jo altid rart at få lavet nogle mål, bemærkede Henrik Jensen. FCM U17 var uden seks spillere, der i disse dage spiller Internordisk U17 turnering på Færøerne.

For FCM U17 var det tredje testkamp i opstarten. Efter en intern træningskamp, var der ”ulvemøde” mod Wolfsburg – en kamp som tyskerne vandt 2-1, og senest altså kampen mod FCK. På lørdag kl. 13.00 spilles den sidste testkamp i Ikast – her er Brøndby modstanderen – og weekenden efter er der så ligastart på udebane mod OB.

FC Midtjylland U17 – FC København U17 5-1 (2-0/2-1/1-0)
1-0 Erik Burai
2-0 Simon Madsen
2-1 FCK
3-1 Nikola Djuric
4-1 Zacharias Sørensen
5-1 Mikkel Tønnesen