18.02.2018, 15:58 | Af: | Foto: FC Midtjylland

U-holdene måtte strække våben i generalprøven

U17 og U19 tabte til Brøndby i den sidste test før ligasæsonen begynder på ny

FCM U19 kom fra Vestegnen med et 3-1 nederlag i bagagen, og at det gik sådan, skyldes blandt andet at FCM kom meget skidt ud til kampen. Begyndelsen af opgøret foregik på Brøndbys præmisser, og hjemmeholdet kom foran 2-0 inden der var spillet en halv time. I øvrigt begge gange efter at FCM’erne havde mistet bolden i spilopbygningen.

Nede med to mål fik FCM’erne endelig vist nogle af de kvaliteter, der har gjort, at de overvintrer på U19 Ligaens førsteplads, hvilket blandt andet er høj arbejdsmoral og mental robusthed.

En stikning fra Victor Torp fandt Christian Tue Jensen i feltet, og han sparkede FCM tilbage i kampen. Frem mod pausen havde ulvene mulighederne for at udligne, og billedet fortsatte ind i anden halvleg. I stedet var det dog, Brøndby, der trak fra – og igen var det efter en FCM-fejl. 1-3 og det blev også kampens resultat.

”Et wake-up call”
Det betyder at FCM U19 går ind til forårspremieren med nederlag i de to afsluttende testkampe - 0-4 til FCK og 1-3 til Brøndby – og cheftræner Kenneth Andersen var kritisk overfor den præstation, han havde overværet.

”Vi skal virkelig arbejde med at få fejlene ud af vores spil, og det her bør være et wake-up call til os. Vi har før bokset med vores spil, og jeg ved, at spillerne er bedre end det, de viser i dag, men altså; vi skal spille med større kvalitet end vi gør p.t.”, sagde Andersen efter kampen.

Brøndby U19 – FC Midtjylland U19 3-1 (2-1)
14’ 1-0 BIF
26’ 2-0 BIF
32’ 2-1 Christian Tue Jensen (oplæg Victor Torp)
60’ 3-1 BIF

Smalt nederlag til U17
FCM U17 måtte også gå fra banen med uforrettet sag, da Brøndby tog en 1-0 sejr i en kamp, hvor begge hold spillede aggressivt og søgte at presse modstanderen.

FCM U17 havde succes med at spille sig ud af værternes pres, og ulvene lykkedes også langt hen ad vejen med at stresse sjællænderens opspil.

Brøndby svarede igen ved at sparke langt, og det gav til gengæld FCM’erne en del problemer – ulvene havde svært ved at afvise det direkte spil, og det lykkedes lidt for ofte hjemmeholdet at komme ned bag FCM’ernes bagkæde.

I målet viste Valdemar Birksø Thorsen dog sin værdi som ankermand, og vi skulle et kvarter ind i anden halvleg før opgørets enlige mål faldt. Brøndby spillede sig igennem i den ene side og scorede på et indlæg, der blev slået skråt tilbage i feltet.

”Vi har et par gode chancer i slutfasen, men alt i alt var det en fortjent sejr til Brøndby. Vi kommer til at spille lige lovligt direkte, og kunne flere gange med fordel have vendt bolden en gang eller to, når vi byggede op, men derudover er vi fint tilfredse. Godt tempo, og en god arbejdsindsats over hele linjen, så vi glæder os til at det går løs”, fortalte A+ træner René Andersen.

Brøndby U17 – FC Midtjylland U17 1-0 (0-0)
55’ 1-0 BIF