13.04.2018, 11:14 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U-holdene møder vestjyske rivaler

Optakt; Ikast Stadion danner lørdag rammen om akademiholdenes møder med Esbjerg

Efter en lang periode som ubesejret, har FCM U19 tabt to af sine sidste tre opgør – senest blev det til et 3-2 nederlag til OB, der sikrede sig sejren på et mål af den tidligere Akademispiller Sebastian Hairing Lodahl. Med otte point ned til AGF på andenpladsen har FCM U19 dog fortsat et pænt forspring, og de tabte kampe har da heller ikke fået cheftræner Kenneth Andersen til at ryste på hånden:

- Når jeg har set på de to kampe, kan jeg se, at vi skaber chancerne og at spillernes indstilling er som den bør være – de gør alt, hvad de kan. Der, hvor det har haltet lidt, har været at for mange har spillet deres egen chance, og har løbet rundt og tænkt ”får jeg noget ud af, at tage det løb”. Det skal vi væk fra, og vi skal finde tilbage til den gode holdpræstation, hvor spillerne gør hinanden gode, kommer det med eftertryk fra Andersen.

Der bliver brug for den stærke kollektive indsats på lørdag, hvor Esbjergs forsvarende DM-vindere kommer på besøg. De to hold har tradition for at spille tætte, intense opgør og i efteråret blev det først til 3-3 i ligakampen i Esbjerg, inden de to hold mødtes i finalen ved de uofficielle nordiske U19 mesterskaber i Göteborg. Her trak vestjyderne det længste strå efter en straffesparkskonkurrence, hvor EfB’s målmand Mads Kikkenborg på spektakulær vis snuppede samtlige FCM-forsøg.

FCM U19 kan til opgøret vælge fra en karantænefri trup, mens EfB må undvære forsvarsspillleren Ben Aziz Zagre på den konto. Der er kampstart på Ikast Stadion lørdag kl. 13.00.

FCM U17: XXXX
Det er med blandede følelser, at FCM U17 kan se tilbage på de sidste seks-syv uger. Den positive udlægning er, at holdet er ubesejret i de sidste otte kampe, men heraf er de sidste fire endt uafgjort. Det har gjort at ulvene har et pointgab op til top 3-holdene - og de sjove medaljekampe.

- Fodboldmæssigt har præstationerne egentligt været ok, men lige nu er det som om, vi ikke helt formår at spille chancerne store nok, og ja, at vi bare ikke er skarpe nok. I samtlige kampe har vi perioder, hvor vi spiller på et rigtigt højt niveau, og vi vil rigtig gerne se, om ikke vi kan få strakt de perioder ud over lidt flere minutter, fortæller Akademitræner Martin Mark.

I tirsdags blev til 1-1 i Haderslev i en kamp, hvor Gustav Isaksen fik lov til at hvile en mindre overbelastningsskade og Nikolas Dyhr måtte lade sig udskifte med et riv i lysken. Duoen har til sammen tegnet sig for 29 mål i U17 Ligaen, og derfor er det positivt, at begge har kunnet deltage i træningen op til EfB-kampen.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne til opgøret, der spilles på Ikast Stadion lørdag kl. 15.15. Da de to hold mødtes i efteråret blev det til en 5-1 sejr til ulvene.