12.04.2017, 20:46 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

U17: AGF brød ulvenes stime

En lige fight de første 45 minutter endte i en anden halvleg på AGF’s præmisser og tre tabte point

FC Midtjyllands U17 mandskab gik ind til onsdagens opgør med en blanding af selvtillid og sult. Selvtillid, fordi de seneste tre spillerunder har givet fuld pointhøst – sulten, fordi kampen forinden sejrsstimen endte ud med et nederlag til… dagens modstander, AGF.

Og det var ikke hvilket som helst østjysk mandskab, der lagde turen forbi Heden. AGF placerede sig inden kickoff på en førsteplads, og den cementerede de med en 3-0 sejr over nogle ellers kampberedte ulve.

- Første halvleg var en lige forestilling med begge hold i fuld kontrol. Vi havde flere omstillingsmuligheder, men fik ikke udnyttet dem på bedste vis. AGF var en del på bolden uden at have en reel afslutning. Vi fik lukket godt ned. Alligevel gav vi for mange nemme standardchancer til AGF, og det var også på sådan en, vi blev straffet på lige inden pausefløjt, sagde FCM’s U17 træner Svend Graversen.

I første halvlegs overtid udnyttede århusianerne et hjørnespark. AGF’s Anton Horup sendte bolden i nettet, og dermed var det ’de hviie’ der kunne gå til pause med en føring i bagagen.

- Det var bare træls og unødvendigt at give sådan en chance oven på en eller godkendt første halvleg, sagde FCM-træneren.

Og som ulvene kom ud til kampens anden halvdel var det som om, at de ikke kunne ryste gæsternes mål af sig. I takt med at rytmen gik i hårdknude for hjemmeholdet, steppede gæsterne endnu mere op. AGF udnyttede et vaklende ulvemandskab – også på måltavlen. Gæsterne formåede at finde vej til nettet to gange i løbet af de sidste 45 minutter, og dermed måtte FCM’erne se sig slået 0-3 i egen hule.

- Anden halvleg var ikke godkendt. Det var som om, at vi blev ramt af det første mål mod os. Det udmøntede sig i frustration og navlekiggeri. Det var ærgerligt og skuffende at se, hvordan mange af de etablerede spillere lod sig frustrere, når de havde chancen for at steppe op, sagde Svend Graversen.

Dermed lykkedes det ikke FC Midtjyllands U17 drenge at lave fire på stribe oven på en solid sejrsrække. De bliver dog fortsat i den sjove halvdel af tabellen på en femte plads med 33 point kontoen. Nu venter en lille ’landsholdspause’, inden de igen skal i aktion i U17-ligaen. Næste udfordring hedder AaB på hjemmebane den 22. april.

FCM U19 – AGF U19: 0-3 (0-1)
45' 0-1 Anton Horup Søjberg
55' 0-2 William Just
70' 0-3 Valdemar Sadrifar

FCM U19: Enock Mwimba, Lukas Geissing, Japhet Sery Larsen, Tobias Anker, Nicolas Madsen, Antonis Martis, Christian Tue, Casper Tengstedt, Sebastian Nielsen(54’ Frederik Lund), Mikkel Aaen Christiansen(41’ Alexander Sojic), Noah Grøn Iversen