01.03.2019, 13:17 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 bed fra sig

To mål af Mads Hansen og fuld gevinst på Frederiksberg

FC København U17 – FC Midtjylland U17 2-3 (0-2)
19’ 0-1 Victor Lind (oplæg Oscar Fraulo)
36’ 0-2 Mads Hansen (oplæg Kristoffer Lund)
46’ 1-2 William Bøving
54’ 1-3 Mads Hansen
90+2 2-3 William Bøving

FCM U17: Simon Vang – Jens Emil Fjendsbo, John Ndjate, Oliver Jeppe, Kristoffer Lund Hansen (61’ Simon Madsen) – Frederik Christensen, Oscar Fraulo (72’ Anders Kaiser) – Tobias Damtoft (70’ Frederik Heiselberg), Mads Hansen, Victor Lind – Danijel Djuric

Et 4-1 nederlag på egen bane var bestemt ikke den start på foråret FCM U17 havde ønsket, men holdet rejste sig flot, da de torsdag eftermiddag besejrede FCK på udebane.

Sejren blev grundlagt i første halvleg, hvor ulvene bragte sig foran med to. Efter tyve minutter blev FCK brudt på FCM’s banehalvdel, hvorefter Oscar Fraulo blev sendt afsted i dybden. Fraulo havde muligheden for selv at at afslutte, men lagde uselvisk bolden på tværs til Victor Lind (billedet), der kunne score et nemt ”tap-in”.

Ti minutter inden pausen var det Mads Hansens tur til at være på pletten. Venstrebacken Kristoffer Lund slog et tidligt indlæg ind i feltet, hvor Hansen skar ind foran en FCK-forsvarer og prikkede bolden i mål. En rigtig forward-scoring.

Der skulle imidlertid kun gå få sekunder af anden halvleg før FCK bragte sig tilbage i opgøret. En lang bold blev slået op mod FCM-forsvaret, der clearede, men bolden blev samlet op af den offensive midtbanespiller William Bøving, der reducerede med et spark fra kanten af feltet.

FCM U17 var dog ikke sene til at genetablere føringen, og igen var det Mads Hansen, der havde sidste fod på bolden. Denne gang kom målet på et direkte frispark – en gentagelse af hans scoring i forårspremieren mod FCN.

Det så længe ud til at kampen skulle ende 3-1, men i overtiden sendte FCK et kontraangreb afsted. Fra fløjen blev et indlæg slået ind i et felt, hvor der var adskillige FCM’ere og kun en FCK’er, William Bøving. Desværre gik bolden hele vejen igennem forsvarszonen og fandt Bøving, der scorede sit andet mål.

Stærkt og varieret presspil bag sejren
Scoringen faldt dog for sent til at skabe usikkerhed om udfaldet, og dommeren fløjtede af, så snart bolden var blevet givet op. Dermed fik FCM U17 forårets første sejr, og det var helt fortjent. Ulvene kontrollerede kampen og skabte de fleste og største chancer, men FCK til gengæld var effektive, når muligheden bød sig.

- Vi havde brug for at revanchere os oven på kampen mod FCN, og mod FCK fik vi vist det udtryk, vi gerne ville komme med, udtalte cheftræner Henrik Jensen, inden han sætter ord på den strategi FCM havde valgt til kampen:

- Vores tilgang var at dominere via et højt presspil, hvor vi gjorde det hektisk og stressende for FCK, hver gang de var på bolden. Det lykkedes vi fint med, og en af nøglerne var, at vi formåede at variere vores presspil, så vi på skift lagde det første pres med en, to og tre angribere, sagde Henrik Jensen.

Mads Hansen stod for to af målene og indtager i skrivende stund en delt andenplads på topscorerlisten for U17 Ligaen. IFS-talentet begyndte faktisk sæsonen som venstre wingback, men er siden blevet flyttet frem i angrebet - og det har været en ubetinget succes. I ti kampe som angriber er det blevet til 12 scoringer, og Hansen har også fået debut for U17 Landsholdet, der i den kommende uge spiller to venskabskampe mod Frankrig.

For FCM U17 er den næste opgave hjemmekampen mod OB – en kamp der spilles lørdag d. 9. marts kl. 15.15 på Ikast Stadion.