09.12.2017, 14:52 | Af: Karen Buhl | Foto: FC Midtjylland

U17 besejrede Brøndby i målrig affære

Ulvene sendte Brøndby IF hjem med et etmålsnederlag i bagagen

Lørdag eftermiddag tog FCM U17 imod Brøndby IF på Ikast FS baneanlæg i årets sidste kamp. En kamp ulvene kunne trække sig sejrrigt ud af med resultatet 4-3. 

Det var midtjyderne, der fik den bedste start på kampen, og efter blot 10 minutters spil kunne Aral Simsir bringe ulvene i front. Efter 20 minutter udbyggede Gustav Isaksen den midtjyske føring til 2-0. Isaksen udplacere flot keeperen efter en perfekt dyb stikning. 

Det midtjyske overtag holdt imidlertid ikke længe, og Brøndby IF pressede på for en scoring. Blot seks minutter senere kunne Brøndby IF reducere, da bolden på uheldig vis røg gennem Valdemar Birksøs ben. I første halvlegs døende minutter fik Brøndby ovenikøbet det udlignende mål på et stærkt langskudsmål af en velspillende Muamer Brajanac. 

- Vi lykkes fint med at spille på vores omstillinger uden at være passive i presset fra starten, men efter godt 20 minutter sidder vi for langt fra dem i presset, og det justerer vi til i anden halvleg, fortæller Mads Buttgereit. 

Ulvene kom stærkt ud fra pausen og pressede holdet fra Vestegnen i bund. Efter 52 minutter blev der begået straffespark mod Gustav Isaksen efter en imponerende dribletur i højresiden. Nikolas Dyhr omsatte sikkert til scoring. 

Efter 68 minutter scorede Aral Simsir sit andet mål i opgøret, da han opsnappede en ripost i feltet. 4-2 til FC Midtjylland, som fortsat dominerede kampen. 

I de døende minutter fik Brøndby reduceret til 4-3 ved Roni Arabaci, men det ændrede ikke på, at ulvene tog alle tre point mod holdet fra Vestegnen. 

- Vi får langt bedre styr på presset, og vi får scoret to mål, og det afgør kampen. Det er ærgerligt, at de får reduceret til aller sidst, men det var heldigvis så langt inde i overtiden, at det ikke truer sejren, siger U17-træneren. 

Nu står der vinterpause på programmet for ulvene, som ikke skal i aktion igen før den 17. februar - atter mod Brøndby IF. 

- Der er ikke noget federe end at kunne gå på juleferie med tre sejre i træk, så det er en rigtig god fornemmelse. Som efteråret er skredet frem, er vi blevet et mere sammentømret hold, og vi kender hinandens styrker og svagheder og kan på den måde kompensere for de mangler, vi har. Vi går efter at blande os i medaljestriden, så jeg glæder mig til, vi skal i gang igen. Det er ikke kun spillerne, der går på en velfortjent juleferie, men alle omkring holdet yder en kæmpe indsats. Jeg vil gerne rette en særlig tak til holdlederne, der er så gode til drengene og sikrer det perfekte setup, afslutter Mads Buttgereit.   

FCM U17 - Brøndby IF U17 4-3 (2-2) 
'10 1-0 Aral Simsir
'21 2-0 Gustav Isaksen
'27 2-1 Muamer Brajanac
'40 2-2 Muamer Brajanac 
'54 3-2 Nikolas Dyhr
'70 4-2 Aral Simsir
'80 4-3 Roni Arabaci

FCM U17:
Valdemar Birksø - Jens Emil Fjendsbo ('56 Rasmus Obling), Hanus Sørensen, Sebastian Nielsen - Anders Kaiser ('69 Emil Sand), Mattæus Andersen, Fredrik Christensen, Mads Hansen - Nikolas Dyhr, Aral Simsir, Gustav Isaksen ('77 Mikkel Kristensen).