29.10.2016, 17:19 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

U17: Chancerig deler mod FCN

FCM kreerede mange chancer, men måtte nøjes med et enkelt point, da FCN gæstede Ikast Stadion

FCM U17 skulle forsøge at rejse sig fra sidste uges 5-0-nederlag i Aalborg, da de lørdag eftermiddag krydsede klinger med FC Nordsjælland. Og det var da også ulvene, der tog teten fra start. FCM lagde fra land med godt presspil og skabte flere chancer.

- Første halvleg var langt hen ad vejen godkendt. Drengene overholdte vores aftaler, og FCN aggerede, som vi snakkede om inden kampen. Alligevel gav vi et mål væk og kom bagud, sagde FCM U17-træner Mads Buttgereit.

Samme senarie gjorde sig gældende i sidste uges kamp mod AaB, hvor ulvene ikke fik bugt med den mentale kamp efter at være kommet bagud. Men FCM bevarede roen, og det lønnede sig. Få minutter senere var der udlignet til 1-1. Et godt kombineret spil mellem Lukas og Dyhr i venstre side betød en bold tilbage i feltet til Casper Tengstedt, som knaldede den første ulvekasse ind.

Derefter så ulvene sig ikke tilbage. De fortsatte med det gode presspil og kom til tre store chancer inden pausen. To på standarder og ét på gennembrud, men de unge ulvene lykkedes ikke med at omsætte chancerne til mål, hvorfor pausestillingen forblev 1-1.

Unge Damtoft på pletten
I anden halvleg pressede FCM på fra start, og efter 49 minutter så FC Nordsjællands Karim El Haddouchi rødt efter anden advarsel. Herefter smed FCM’s trænerteam de to unge talenter Oliver Sørensen og Tobias Damtoft fra FCM U15 i ilden, og det skulle vise sig at være en god idé.

Ulvene lykkedes igen med gennembrud på kanten, hvorefter bolden blev sparket ind i feltet til indskiftede Tobias Damtoft. Den unge ulv svigtede ikke og scorede et flot mål, der fortjent bragte ulvene i front.

Herefter var det op til ulvene at lukke kampen, men hjemmeholdet fik ikke afværget et godt FCN-spark, som gik i netmaskerne, hvorfor kampen endte 2-2.

- Det sidste mål skulle FCN ikke have haft, og vi burde lukke kampen, da vi havde chancen. I sidste uge mod AaB var vi sindssygt frustreret - i dag er vi skuffet. Vi spillede med et ungt hold og kreerede mange chancer, så det er vi selvfølgelig stolte over, men vi skulle have vundet de tre point i dag, sagde Mads Buttgereit.

FCM U17 – FCN U17 2-2 (2-1)
19’ 0-1 Oliver Tølbøll Rimmen
26’ 1-1 Casper Tengstedt
67’ 2-1 Tobias Damtoft Andersen
80’ 2-2 Emeka Nnamani

Opstilling: Enock Mawete, Japhet Sery Larsen, Frederik Lund(60’ Oliver Sørensen, FCM U15), Sebastian Nielsen, Nicolas Langberg Dyhr, Nicolas Hautorp Madsen, Lukas Geissing(80’ Christoffer Bergmann), Jonathan Dahl Bagger(65’ Tobias Damtoft Andersen, FCM U15), Casper Tengstedt, Gustav Isaksen, Noah Grøn Iversen