10.03.2018, 20:41 | Af: | Foto: FC Midtjylland

U17 delte med AaB

Nikolas Dyhrs frisparksmål sikrede FCM et point til den tætte topstrid

For anden uge i træk var FCM U17 den ene part i en topkamp, denne gang mod AaB, der før kampen indtog fjerdepladsen to point foran FCM.

Ulvene var mest på bolden i kampens indledning, mens AaB spillede på omstillinger, i tillid til at deres defensiv ville holde stand og at Mikkel Kaufmann (15 sæsonmål) kunne udrette noget offensivt.

FCM-forsvarerne tog dog troligt duellerne med fysisk stærke Kaufmann, og lykkedes i store stræk med at stække AaB’s topscorer.

FCM’s eget offensive spil var som sådan glimrende, men i kampens begyndelse manglede den sidste risikovillighed - måske fordi det lå i baghovedet, at AaB er et af de mest umedgørlige hold i U17 Ligaen. Før dagens opgør havde nordjyderne blot lukket tre mål ind på udebane i sæsonen.

Ansporet af trænerbænken gik FCM U17 mere dristigt til værks, bolden blev sat på spil og tempoet hævet. Det samme gjorde stressniveauet i gæsternes forsvar, og to gange måtte AaB-keeper Marcus Bundgaard Sørensen ude i fuld længde for at forhindre Aral Simsir i at bringe FCM U17 foran.

Kampen gik på hæld og tilskuerne på Ikast Stadion begyndte at udveksle blikke. FCM U17 i en nulløsning? Kunne det passe? Nej, det kunne det ikke.

Med under fem minutter tilbage overrumplede AaB værterne med et hurtigt taget indkast, der førte til at Casper Gedsted Hansen kom til afslutning og bragte AaB i front.

Det lignede et nederlag, men to minutter efter fremtvang Emil Sand et frispark på kanten af feltet. Det sparkede Nikolas Dyhr og med sit 15. sæsonmål sørgede han for, at FCM U17 beholdt det ene point.

- Vi er skuffede over, at vi står med to point efter to kampe, vi føler, vi kunne og burde have vundet. Jeg synes vi kreerer de chancer, der skal til for at tage sejren i dag. Omvendt glæder vi os over, at vi i begge kampe formår at komme igen efter en sen scoring af modstanderne, fortalte Akademitræner Martin Mark efter kampen.

Ligesom U19-holdet venter der nu FCM U17 en længere pause fra U17 Ligaen. Næste kamp spilles lørdag d. 7. april, hvor ulvene gæster Ådalen og OB.

FC Midtjylland U17 – AaB U17 1-1 (0-0)
76’ 0-1 Casper Gedsted Hansen
78’ 1-1 Nikolas Dyhr

FCM U17: Valdemar Birksø Thorsen – Frederik Christensen, Jens Emil Fjendsbo, Mads Kristian Hansen– Oliver Sørensen, Hanus Sørensen, Kristoffer Lund Hansen, Sebastian Nielsen (41’ Rasmus Obling), Aral Simsir, Erik Burai (56’ Emil Sieverts Sand), Nikolas Dyhr