06.10.2018, 20:16 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 fik ørerne i maskinen

Ulvene tabte et skridt i topkampen med et klart 4-0 nederlag til Vejle

Tre sejre og en målscore på 7-1. Så flot lød FCM U17’s udebanestatistik før mødet med Vejle, der var uden sejr i fire kampe.

Var værterne ramt på selvtilliden var det imidlertid ikke til at se inde på banen, for Vejle blæste til angreb fra første fløjt, og gik op i et højt og hidsigt pres. Efter elleve minutters spil resulterede det i et omstillingsmål, da Christian Grøndahl straffede en FCM-opspilsfejl.

FCM’erne var ikke dygtige nok til at spille sig ud af hjemmeholdets pres, og det led både det offensive og det defensive spil under, så efter omstændighederne var det tilfredsstillende at gå til halvleg kun nede med et enkelt mål.

Pausen blev brugt på at justere presspillet og finde de offensive løsninger, der kunne bringe FCM U17 tilbage på omgangshøjde. Desværre forgæves. For allerede efter fem minutters spil af anden halvleg muliggjorde dårlig opdækning på et langt indkast at Rasmus Larsen øgede til 2-0.

Den føring lykkedes det ikke FCM at rokke ved, trods enkelte hele og halve chancer. I stedet sørgede ligatopscorer Wahidullah Faghir og forsvarsspilleren Phon-Ek Jensen med yderligere to scoringer for at dagen endte ganske mistrøstigt for FCM’erne.

- Vi præsterer ikke ret godt
Hos FCM U17 var begge førsteholdsmålmænd – Simon Vang Madsen og Christoffer Bobber – ude med skader, og i stedet blev målet vogtet af 04’eren Frederik Bach Jensen, der også var en del af FCM U17’s trup til Gradisca Cup.

Han kunne dog ikke lastes for nederlaget, og Henrik Jensen var da også klar i mælet, da han skulle vurdere indsatsen:

- vi præsterer ikke ret godt som kollektiv, hverken offensiv eller defensivt. Vejle gør det til en vanskelig kamp for os, og vi formår ikke at håndtere deres høje pres. Vi er nødt til at lære, hvad vi kan af det her nederlag, og så skal vi hurtigt videre. Nu har vi en længere periode, hvor vi kan øve os på træningsbanen, og så kommer vi stærkt igen, lover Jensen, der tillige kunne ærgre sig over at to af rækkens øvrige tophold – Silkeborg og Brøndby – begge fik fuldt udbytte.

FCM U17’s næste ligakamp – SønderjyskE U17 på udebane - ligger fire uger ude i fremtiden. Se stilling og øvrige resultater fra U17 Ligaen her.

Vejle BK U17 – FC Midtjylland U17 4-0 (1-0)
11’ 1-0 Christian Grøndahl
50’ 2-0 Rasmus Larsen
68’ 3-0 Wahidullah Faghir
72’ 4-0 Phon-Ek Jensen

FCM U17: Frederik Bach Jensen [FCM U15] – Kristoffer Lund, John Ndjate, Jens Emil Fjendsbo – Simon Madsen, Oscar Fraulo (65’ Victor Lind), Frederik Christensen, Anders Kaiser - Mads Hansen, Aral Simsir, Tobias Damtoft (71’ Rasmus Obling)