01.12.2018, 15:28 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 fik sluttet godt af

Fodboldåret 2018 blev afsluttet med en pokalsejr over ligarivalerne fra Vejle

DBU Jylland U17 Pokalen 2018, onsdag d. 28/11.

FC Midtjylland U17 – Vejle BK U17 3-1 (1-0)
25’ 1-0 Mikkel Tønnesen
65’ 1-1 Vejle BK
78’ 2-1 Aral Simsir
80+ 3-1 Jens Emil Fjendsbo

FCM U17 (4-4-2): Simon Madsen – Mads Sandsberg. Jens Emil Fjendsbo, Victor Bak (62’ John Ndjate), Kristoffer Lund – Zacharias Sørensen (50’ Julius Madsen), Andreas Nibe, Anders Kaiser, Tobias Damtoft (billedet) – Mikkel Tønnesen (62’ Aral Simsir), Frederik Heiselberg

Efter to smalle nederlag i U17 Ligaen fik FCM U17 stivet selvtilliden af, da det onsdag aften blev til en 3-1 sejr over Vejle i pokalturneringen. I det, der var årets sidste 2018, stillede FCM’erne med et hold der overvejende bestod af spillere fra årgang 03 – blot fire ”02’ere” var at finde i opstillingen.

Her overfor stillede Vejle med en startellever med otte spillere fra årgang 02, men aldersforskellen blev ikke en faktor i første halvleg, der foregik på hjemmeholdets præmisser. FCM’erne var gode på bolden og viste god teknik, samtidig med at der blev leveret et disciplineret stykke forsvarsarbejde.

Det var derfor i overensstemmelse med spil og chancer, da Mikkel Tønnesen efter 25 minutter bragte ulvene i front med en flad afslutning med venstrebenet.

Efter pausen skiftede kampen imidlertid karakter. Vejle fik skubbet spillet længere frem, og formåede at sætte FCM’erne under pres. Det resulterede i et hektisk opgør med mange dueller, og et kvarter før tid – der spilles fortsat kun 80 minutter i pokalkampene – lykkedes det østjyderne at bringe balance i regnskabet.

To soloaktioner afgjorde sagen
Det lignede at kampen skulle afgøres vi straffesparkskonkurrence, men to minutter før den ordinære spilletids udløb begav Aral Simsir sig ud i et spektakulært slalomløb mellem Vejles forsvarere, inden han sendte bolden forbi Andreas Jungdal i Vejle-buret.

Den soloaktion var formentlig blevet det store samtaleemne efter kampen, hvis det da ikke fordi Jens Emil Fjendsbo i overtiden stak i et løb op ad den ene sidelinje, driblede sig forbi tre-fire modspillere inden han drejede ind i banen og tæskede bolden op i krogen i en aktion, der må betegnes som højst atypisk for en midterforsvarer, men ikke desto mindre var en ren nydelse at overvære.

3-1, og dermed tog FCM’erne revanche for liganederlaget i oktober i Vejle, og er nu blandt de sidste otte hold i pokalturneringen. De næste kampe spilles først til april.

Cheftræner Henrik Jensen var forståeligt glad for at kunne slutte fodboldåret 2018 af med en sejr, og var især glad for det niveau, holdets yngste spillere lagde for dagen:

- Først og fremmest var det rigtigt fedt at gå videre. Vi stillede med nogle af de spillere, der ikke har fået så meget spilletid i efteråret, og jeg er meget positiv over, hvor flot de fik vist sig frem mod så stærk en modstander. Spillerne fra årgang 03 har udviklet sig rigtig godt henover efteråret, og man kan se, at de har tilpasset sig det højere tempo og fysikken i U17-fodbold, kommenterede cheftræner Henrik Jensen.

- Udover at det var en kamp, der bekræftede, at vi har en god bredde, så fik jeg også set, at spillerne kunne stå fast, selv når det blæser op. Vejle pressede os tilbage i anden halvleg, men vi formåede at stå fast og fik løst opgaven, så alt i alt er jeg rigtig positiv og vi glæder os rigtig meget til forårets kampe, lød det fra FCM-træneren.